Tom Cruise: Zes jaar na scheiding nog steeds controle over Katie Holmes?

Katie Holmes en Tom Cruise waren een van de machtsparen van Hollywood tot hun zeer openbare scheiding in 2012. Sindsdien zijn er berichten dat Cruise de controle heeft over zijn ex-vrouw en hun dochter, Suri.

De geschiedenis van Hollywood is gevuld met wervelende romances die werden gevolgd door abrupte, mysterieuze breuken.

Maar je zou moeilijk een situatie vinden die meer bizar of raadselachtig is dan de scheiding van Tom Cruise en Katie Holmes.

Tom Cruise en Katie Holmes zijn Tomkat

Na het winnen van de harten van miljoenen tijdens hun huwelijksreis, stopten Holmes en Cruise na slechts zes jaar huwelijk.

En ondanks het feit dat ze in de jaren sinds hun scheiding in 2012 vrijwel geen contact met elkaar lijken te hebben gehad, blijft de omstreden aard van hun splitsing beide acteurs tabloid-nietjes maken.

Bronnen dicht bij de situatie zeggen dat Cruise dochter Suri al vier jaar niet heeft gezien.

Katie Holmes en Suri Cruise

Dit ondanks het feit dat hij meerdere keren in dezelfde stad is geweest als de 12-jarige.

Maar hoewel hij weinig interesse lijkt te hebben om een ​​vader voor zijn dochter te zijn, blijft Cruise de acties van zowel Suri als haar lankmoedige moeder nauwlettend volgen.

Dat blijkt uit een nieuw rapport van Leven & Stijl, Holmes gelooft dat de Scientology Kerk haar al jaren bespioneert om ervoor te zorgen dat ze zich niet bezighoudt met activiteiten die de organisatie en haar reputatie zouden kunnen ondermijnen.

TomKat verlaat het Manhattan Hotel

'Tom heeft nog steeds controle over Katie, een bron vertelt de tabloid, eraan toevoegend dat Holmes nog steeds moet overwegen of Cruise het zou goedkeuren voordat hij belangrijke beslissingen neemt.

Ze betaalde een prijs om aan hem te ontsnappen.

De insider voegt eraan toe dat Katie er niet aan twijfelt dat ze voortdurend wordt gecontroleerd door CoS-agenten:

Katie Holmes glimlacht op Instagram

Katie vroeg zich af of ze wel werd bespioneerd door kerkmedewerkers in haar eigen huis', beweert de bron.

Hoewel de beschuldigingen dat Holmes onder toezicht staat onbevestigd blijven, lijdt het geen twijfel dat ze wordt beperkt door de voorwaarden van een zeer strikte geheimhoudingsovereenkomst.

'Ze zou de voogdij over Suri [Cruise] kunnen verliezen. Het is echt heel ziek', zegt voormalig scientoloog en anti-sekte-activiste Leah Remini.

Tom Cruise bij Mummiepremière

'Ze is gemuilkorfd omdat ze veel over Tom of Scientology heeft gezegd als onderdeel van de overeenkomst die ze tekende nadat ze de scheiding had aangevraagd, zegt de anonieme insider over de situatie van Holmes.

En die afspraken hebben geen einddatum. Het ziet er niet naar uit dat er ooit een tijd zal komen dat zijn geest niet boven haar en Suri opdoemt.

Gelukkig staat Katie niet helemaal alleen in haar strijd tegen Tom en de machtige organisatie voor wie hij als wereldwijde woordvoerder fungeert:

Katie Holmes Haar Selfie

De informant zegt dat de tweede vrouw van Cruise, Nicole Kidman, contact heeft opgenomen met Holmes en ondersteuning heeft aangeboden:

'Katie en Nicole hebben gesproken over het opvoeden van hun dochters om onafhankelijk te zijn en hen een solide opleiding te geven, wat het tegenovergestelde is van de leer van Scientology', beweert de insider.

'Gewoon hun leven leiden is hun manier om verder te gaan met de Scientology Kerk.'

Helaas lijkt het erop dat de kinderen van Cruise, net als hun moeders, nooit volledig vrij zullen zijn van de CoS en zijn verderfelijke invloed.