Teen Mom OG 10-jarig jubileum: een terugblik op de wilde ritjes van de originele moeders!

Het is 10 jaar geleden dat de originele Teen Mom-moeders voor het eerst onze schermen sierden en jongen, wat een rit was het! Deze dames hebben het allemaal meegemaakt en we hebben ze bij elke stap begeleid. Van eerste liefdes tot nieuwe baby's tot huwelijken en alles daartussenin, deze moeders hebben de afgelopen tien jaar een aantal wilde ritten gemaakt. Laten we nu, terwijl ze hun 10-jarig jubileum vieren, terugkijken op enkele van de meest memorabele momenten uit hun tijd bij Teen Mom OG.

Geloof het of niet, deze week is het 10 jaar geleden Tiener mama maakte zijn debuut op MTV.

Sommige van onze jongere lezers herinneren zich misschien niet eens dat de show een bron van enorme controverse was ten tijde van de première.

Ouders vreesden dat Tiener mama zou tienerzwangerschappen kunnen verheerlijken en een generatie middelbare schoolmeisjes hebben die erop gebrand zijn om op jonge leeftijd geslagen te worden in de hoop dat ze daardoor beroemd kunnen worden.

Dat is niet gebeurd - althans niet in grote aantallen - maar tegenwoordig is de serie om heel andere redenen controversieel.

MTV is ervan beschuldigd misbruik, verwaarlozing en ander weerzinwekkend gedrag goed te keuren - en zelfs aan te moedigen - door de daders te belonen met handige tv-banen van zes cijfers.

We zullen vandaag niet ingaan op dat debat, maar wij zullen zeg dat als je kijkt naar hoe ze zijn geëindigd, het moeilijk te geloven is dat de oorspronkelijke meisjes van Tienermoeder EN kwam van zo'n nederige afkomst.

Ga met ons mee op een trip down memory lane, terwijl we kijken naar hoe het allemaal begon (en proberen te achterhalen wat er mis ging):

1. Het begin

Het beginHet is een volledig decennium geleden dat Teen Mom OG zijn debuut maakte op MTV. Om dit te vieren kijken we terug op hoeveel het leven is veranderd voor de oorspronkelijke meisjes sinds we ze voor het eerst ontmoetten in december 2009.

2. Amberwaarschuwing

Amber AlertNu ging de show een tijdje uit de lucht toen Amber Portwood naar de gevangenis werd gestuurd, maar keerde na haar vrijlating terug naar MTV als Teen Mom: OG. Dus waar kunnen we onze terugblik beter beginnen dan met de originele jailbird van de franchise?

3. Een eenvoudigere tijd

Een eenvoudigere tijdToen Amber haar Teen Mom-debuut maakte, hadden zij en toenmalige vriend Gary Shirley onlangs dochter Leah verwelkomd.

4. Donkere tijden

Donkere tijdenGary verhuisde in 2010 nadat hij herhaaldelijk door Amber was aangevallen.

5. Opgesloten

OpgeslotenAmber werd schuldig bevonden aan huiselijk geweld, maar ze werd pas veroordeeld en naar de gevangenis gestuurd toen een politieonderzoek drugs in haar huis aan het licht bracht.

6. Oude gewoonten

Oude gewoontesTegenwoordig is Amber moeder van twee kinderen, maar helaas moet de 29-jarige haar gewelddadige manieren nog achter zich laten.

7. Een vertrouwd patroon

Een bekend patroonPortwood verloor onlangs de voogdij over haar zoon, James, nadat ze was gearresteerd voor het mishandelen van de voormalige verloofde Andrew Glennon. Deze keer wist ze de gevangenisstraf te ontlopen.

8. Fantastische Farrah

Fantastische FarrahMisschien is Farrah Abraham de enige tienermoeder die kan wedijveren met Amber in termen van narcisme en algemene disfunctie.

9. Een traumatische start

Een traumatisch beginFarrah begon haar carrière als een sympathieke figuur, nadat ze dochter Sophia had verwelkomd, slechts twee maanden nadat de vader van de baby, Derek Underwood, was omgekomen bij een auto-ongeluk.

10. Een scheiding

Een scheidingFarrah en Derek waren op het moment van zijn overlijden al enkele maanden uit elkaar en het lijkt erop dat de breuk niet minnelijk was.

11. Jakkes

Jakkes'De laatste keer dat ik Derek zag, was toen ik vijf maanden zwanger was', onthulde Farrah in een aflevering van Teen Mom OG uit 2016. 'Mijn vader en Derek trokken messen naar elkaar en belden de politie naar elkaar en het was echt triest.'

12. Cammeisje

Cam meisjeHelaas werd het leven van Farrah vanaf dat moment niet veel gemakkelijker - maar tegenwoordig zijn haar problemen grotendeels zelfverzonnen. In 2017 werd ze ontslagen door MTV als gevolg van haar weigering om te stoppen met optreden in live online seksshows.

13. Ups en downs

Hoogte en diepte puntenFarrah voorzag zichzelf aanvankelijk door verschillende winkelbedrijven te openen, maar die hebben allemaal voorgoed hun deuren gesloten. Tegenwoordig gaan er geruchten dat Farrah zichzelf onderhoudt als een dure escorte, maar we kunnen die rapporten niet bevestigen of ontkennen.

14. Besties voor het leven

Beste vrienden voor het levenWat ze ook van plan is, Farrah's 10-jarige dochter Sophia is haar constante metgezel terwijl ze de wereld rondreist. Dat is natuurlijk misschien niet zo'n goede zaak.

15. Maci de moeder

Maci de moederDe volgende is Maci Bookout, het meest stabiele lid van de Teen Mom OG-familie.

16. Er is VEEL veranderd voor Maci

Er is VEEL veranderd voor MaciToen we Maci voor het eerst ontmoetten, hadden zij en toenmalige verloofde Ryan Edwards onlangs zoon Bentley verwelkomd.

17. De rebound-kerel

De rebound-manNadat het uit elkaar viel met Ryan, ging Maci een tijdje uit met Kyle King. De dingen waren zo serieus dat ze samen een huis kochten, maar ze gingen hun eigen weg nadat Kyle betrapt was op vreemdgaan.

18. Een gelukkig gezin

Een blije familieTegenwoordig is Maci gelukkig getrouwd met Taylor McKinney. Het stel heeft samen twee kinderen en Bentley woont het grootste deel van de tijd bij hen in.

19. Wat Ryan betreft...

Wat Ryan betreft...... Nou, hij heeft niet zoveel geluk gehad. Edwards is getrouwd met Mackenzie Standifer en ze hebben samen een kind, maar zijn weg is niet gemakkelijk geweest.

20. Een onrustige vader

Een bezorgde vaderRyan's problemen met middelenmisbruik hebben geleid tot veel aanvaringen met de wet, en hij zat eerder dit jaar enkele maanden achter de tralies. Zijn contact met zowel Maci als Bentley is ernstig beperkt vanwege een straatverbod.

21. Het OG-stel

Het OG-paarDe volgende op de lijst is Catelynn Lowell, de enige Teen Mom-ster die nog steeds samen is met de man met wie ze aan het daten was toen de show begon.

22. Een gelukkig einde

Een gelukkig eindeTegenwoordig zijn Catelynn en Tyler Baltierra gelukkig getrouwd, maar de weg naar huiselijk geluk is niet gemakkelijk geweest.

23. De moeilijkste keuze

De moeilijkste keuzeKort nadat ze hun televisiedebuut hadden gemaakt, namen Catelynn en Tyler de moeilijke beslissing om hun dochter ter adoptie af te staan.

24. Het laten werken

Het laten werkenTyler en Catelynn hebben sindsdien twee andere dochters verwelkomd en hebben nog steeds regelmatig contact met Carolyn, het jonge meisje dat ze ter adoptie hebben afgestaan.

25. Een open boek

Een open boekCatelynn heeft door de jaren heen geworsteld met depressie en angst, en ze wordt door kijkers geprezen om haar bereidheid om dit openlijk te doen.

26. De OG's van OG

De OGTeen Mom OG heeft in de loop der jaren verschillende nieuwe castleden gekregen, waaronder Bristol Palin en Cheyenne Floyd, maar de originele meisjes zullen altijd een speciaal plekje in de harten van kijkers hebben.

Wacht! Er is meer! Klik gewoon op 'Volgende' hieronder: