Steven Colver veroordeeld tot levenslang in de gevangenis; Tylar Witt krijgt 15 jaar voor moord

Steven Colver, een 23-jarige man, werd veroordeeld tot levenslang in de gevangenis zonder de mogelijkheid van voorwaardelijke vrijlating voor de moord met voorbedachten rade op zijn ex-vriendin, Tylar Witt, 19. Colver was eerder veroordeeld voor het tweemaal mishandelen van Witt .

Tylar Witt was 14 toen ze haar vriend hielp haar moeder te vermoorden.

Ze zal meer jaren achter de tralies doorbrengen, zelfs nadat ze werd gegeven een strafvermindering in ruil voor getuigen tegen haar handlanger.Steven Colver, nu 21, werd veroordeeld tot levenslang zonder voorwaardelijke vrijlating voor de moord op de 47-jarige Joanne Witt in 2009. Witt, nu 16, zal 15 tot levenslang uitzitten.

Tylar Witt Steven Colver

Tylar Witt, die werd veroordeeld voor moord met voorbedachten rade, hielp bij het uitbroeden van het complot nadat Joanne Witt een wettelijke klacht wegens verkrachting tegen haar vriend had ingediend.

Joanne gaf de politie het dagboek van haar dochter. Dat was blijkbaar genoeg om Steven Colver ertoe aan te zetten haar te vermoorden, waarbij Tylar hielp bij het planningsproces.

Tylar getuigde tijdens het proces van Colver dat ze de moord samen hadden gepland, maar terwijl hij het deed, 'legde ze mijn handen op mijn oren, sloot mijn ogen en neuriede'.

Michael Witt, die het bloed van zijn zus uit haar bed dweilde nadat ze twintig keer was neergestoken, ontketende zijn woede en noemde Colver een 'psychotische SOB'.

'Ik hoop en wens dat meneer Colver de ergst mogelijke ervaringen meemaakt die ons geweldige gevangenissysteem hem kan geven,' zei Witt.

Tylars grootvader, Norbert Witt, beschuldigde Colver ervan zowel zijn dochter te hebben vermoord als zijn kleindochter te hebben bedorven met 'zware verdovende middelen en seks'.

Rechter Daniel Proud van het Hooggerechtshof van El Dorado vertelde Tylar Witt dat haar familie door haar acties werd beroofd van een moeder 'die haar leven aan jou opdroeg'.

'Joanne Witt hield van haar dochter', zei de rechter.

'Ze was beschermend en zorgzaam. Ze deed haar best. Het spijt me mevrouw Witt, de persoon die meer dan wie ook ter wereld van u hield, zonder voorbehoud, is heengegaan.'

Jan Colver zwoer in beroep te gaan tegen de beslissing en zei dat ze nog steeds gelooft in het verhaal van haar zoon dat Tylar haar moeder neerstak voordat Steven arriveerde.