Siegfried Fischbacher, legendarische tovenaar, overleden aan pancreaskanker

Siegfried Fischbacher, een van 's werelds meest legendarische goochelaars, is helaas op 81-jarige leeftijd overleden aan alvleesklierkanker. Siegfried werd geboren in Duitsland en begon zijn carrière als assistent van een goochelaar voordat hij zelf een wereldberoemde goochelaar werd. Hij was vooral bekend om zijn beroemde 'watertank'-illusie, waarin hij zichzelf minutenlang leek onder te dompelen in een tank met water zonder zuurstoftanks of andere rekwisieten. Hij schreef ook verschillende boeken over magie en illusie, en werd door velen in de branche gerespecteerd vanwege zijn kennis en expertise. Siegfried was een ongelooflijke goochelaar en zal door iedereen erg gemist worden.

Siegfried Fischbacher, een iconische muzikant die de helft vormde van het wereldberoemde duo Siegfried & Roy, is overleden na een gevecht met alvleesklierkanker.

Hij werd 81 jaar oud.Volgens een persbericht stierf de goochelaar op 13 januari in zijn huis in Las Vegas.

Siegfried Fischbacher

Hoewel begrafenisdiensten naar verwachting privé zullen zijn, merkte dezelfde release op dat er plannen zullen zijn voor een openbare herdenking op een later tijdstip.

Siegfried, geboren in Duitsland, verwierf bekendheid als onderdeel van Siegfried & Roy, waarbij hij illusies en exotische dieren combineerde in toneelshows die 40 jaar lang een geweldig publiek brachten, waardoor dit paar de steunpilaren van Las Vegas werden.

Het nieuws van het overlijden van Fischbacher komt acht maanden nadat Roy Horn, die de andere helft van hun geliefde act vormde, stierf aan complicaties veroorzaakt door COVID-19.

Hij was toen 75.

siegfried

In 2003, na tientallen jaren in de schijnwerpers te hebben gestaan, beet een tijger genaamd Mantecore Horn en sleepte hem van het podium voor een live publiek.

Terwijl de ster het incident overleefde, werd de goochelshow van de tandem in The Mirage geannuleerd.

Zes jaar later trad het duo opnieuw op met Mantecore in een show ten voordele van het Cleveland Clinic Lou Ruvo Center for Brain Health.

In het bovengenoemde persbericht werden fans die rouwden om de dood van Fischbacher zelfs gevraagd om te doneren aan de kliniek in plaats van bloemen.

Siegfried Fischbacher

Siegfried-zus Dolore, een non in München, Duitsland, vertelde donderdag aan NBC News dat ze ongeveer 30 minuten aan de telefoon was met de beroemde illusionist voordat hij overleed.

Ze kon hem niet persoonlijk zien vanwege de coronaviruspandemie.

'Hij kon alleen maar 'oké' zeggen, zei de 78-jarige Dolore. Het was een soort amen.

'Hij is niet dood, hij leeft voort in mijn hart.'

Fischbacher

Fischbacher en Horn gingen officieel met pensioen in 2010... Mantecore stierf in 2014.

De erfenis van de illusionisten ging echter door in The Secret Garden of Siegfried & Roy in The Mirage.

'We deden wat we deden uit liefde, niet voor succes of geld', zei Fischbacher ooit over zijn band met Horn. 'We hadden een diep respect voor elkaar.

'We hebben elkaar letterlijk opgevoed: ik heb Roy gemaakt en Roy heeft Siegfried gemaakt.'

Siegfried foto

Na de dood van Horn afgelopen voorjaar zei Fischbacher in een verklaring dat hij zijn 'beste vriend' had verloren.

'Vandaag heeft de wereld een van de grootsten van de magie verloren, maar ik heb mijn beste vriend verloren', zei Fischbacher destijds.

'Vanaf het moment dat we elkaar ontmoetten, wist ik dat Roy en ik samen de wereld zouden veranderen. Er zou geen Siegfried kunnen zijn zonder Roy, en geen Roy zonder Siegfried.'

Moge Siegfried Fischbacher in vrede rusten.