Koningin Elizabeth II weigert commentaar te geven op Meghan Markle Miskraamnieuws, wordt bekritiseerd door critici
Koningin Elizabeth II weigert commentaar te geven op het recente nieuws dat Meghan Markle een miskraam heeft gehad, en ze wordt door critici bekritiseerd vanwege haar kennelijke gebrek aan empathie. De 93-jarige monarch is ervan beschuldigd 'geen voeling' te hebben met de realiteit van het leven van vrouwen nadat ze zondagochtend een kerkdienst had bijgewoond, slechts enkele uren nadat bekend werd gemaakt dat de hertogin van Sussex een miskraam had gehad in juli. Critici hebben sociale media gebruikt om hun woede te uiten over het kennelijke gebrek aan empathie van de koningin met haar kleindochter, die naar verluidt 'kapot' zou zijn door het verlies.
Vorige week onthulde Meghan Markle in een verbluffend essay voor de New York Times dat ze in juli van dit jaar een miskraam had gehad.
Het nieuws kreeg veel sympathie en het essay werd alom geprezen vanwege zijn moed en openhartigheid.

Maar terwijl de woorden van Meghan de hele wereld aan het praten leken te hebben, zijn haar schoonfamilie opvallend stil gebleven over de kwestie.
Het is ongebruikelijk dat de koningin of iemand in haar naaste omgeving publiekelijk commentaar geeft op gebeurtenissen binnen het gezin.
Maar gezien de hartverscheurende aard van Meghan's essay, dachten velen dat de Windsors een uitzondering zouden maken en een soort verklaring zouden afleggen.

Dat blijkt niet het geval te zijn, en nu bekritiseert een journalist die het paleis om commentaar vroeg scherpe kritiek op de koningin.
'Ik denk dat dit een enorme, enorme gemiste kans is voor de koninklijke familie', zei Daily Mail-redacteur Russell Myers tijdens een recent radio-interview:
'Ze hadden een openbare verklaring moeten afleggen om te zeggen: dit is echt moedig en eerlijk om te doen, omdat het enkele van de scheuren in de relatie waar we het al maanden over hebben, zou hebben hersteld. maanden,' voegde Myers eraan toe.

'Het paleis zei net tegen ons:' Dit is een zeer persoonlijke zaak voor het paar'', concludeerde hij.
Myers lijkt te geloven dat het koningshuis geen commentaar achterhield uit bezorgdheid voor Meghan en Harry - het was tenslotte Meghan die ervoor koos om de zaak openbaar te maken - maar eerder uit naleving van een oude koninklijke gedragscode die geeft prioriteit aan privacy en decorum boven alles.
Het dichtst dat we bij enige vorm van openbare reactie van Buckingham Palace zijn gekomen, komt tot ons van een anonieme bron die wordt gecrediteerd als een 'paleisinsider', die opmerkte:

'Er is natuurlijk veel begrijpelijk verdriet in de familie.'
Andere journalisten die carrière hebben gemaakt door de gebeurtenissen binnen de Windsor-clan te verslaan, waren veel sympathieker dan Myers en voerden aan dat stilte van het paleis te verwachten is.
Zo heeft koninklijke expert Richard Fitzwilliams er bij zijn collega's op aangedrongen om medeleven en respect voor de privacy te tonen.

Hij erkent de aanhoudende vete tussen Meghan en de koningin en merkt op dat zijn 'ongetwijfeld een moeilijk jaar is geweest voor de koninklijke familie en hun relatie met de Sussexen'.
Hij beweert echter dat het 'totaal onjuist' is om de reactie op Meghan's essay te bekritiseren als onvoldoende of ongevoelig.
'De verklaring, dat het een zeer persoonlijke kwestie was waar het paleis geen commentaar op wilde geven, ging vergezeld van commentaar van een bron die zei dat er duidelijk begrijpelijke droefheid was in de familie' zei Fitzwilliams in een recent interview met Insider.

'Er is ook gemeld dat Harry's broer, William, en zijn vader, prins Charles, buitengewoon behulpzaam waren en dat de koninklijke familie op de hoogte is gehouden en zeer bedroefd is door het nieuws', zei hij.
'Het is betreurenswaardig dat iemand anders zou hebben gesuggereerd.'
Melanie Bromley, E! Chief News Correspondent en koninklijke commentator herhaalden de opmerkingen van Fitzwilliams terwijl hij met dezelfde uitlaatklep sprak:

'Ik weet zeker dat ze empathisch en passend sympathiek zijn geweest in de privégesprekken die ze met Meghan en Harry hebben gehad in de tijd dat ze zo'n tragisch verlies hebben geleden, maar publiekelijk bijdragen aan het gesprek zou hoogst ongebruikelijk voor hen zijn', vertelde Bromley aan Insider. .
'En in sommige opzichten zou het walgelijk zijn als ze dit zouden gebruiken als een manier om positieve PR te krijgen', voegde ze eraan toe.
'Dit is het verlies van Meghan en Harry, dit is hun eigen persoonlijke ervaring om te delen en niet iets dat de rest van de koninklijke familie zou moeten zien als een PR-kans.'

Zoals fans van de Netflix-serie The Crown ongetwijfeld weten, hebben de royals niet de gewoonte om deel te nemen aan openbare uitingen van emotie.
De uitdrukking 'nooit klagen, nooit uitleggen' werd bedacht door de Britse premier Benjamin Disraeli en werd al snel overgenomen door de moeder van Elizabeth als een soort onofficiële mantra voor de koninklijke familie.
Koningin Elizabeth werd in de jaren vijftig gekroond, en hoewel mannen en vrouwen van de 21e eeuw veel opener zijn over hun gevoelens en eerlijker over hun strijd, gedraagt de koningin zich nu zoals ze deed toen ze voor het eerst de troon besteeg.
Het lijkt een van de vele redenen te zijn waarom zij en Meghan het nooit helemaal met elkaar konden vinden.