NCIS New Orleans Seizoen 1 Aflevering 2: Geplaagd door de pest

Welkom bij weer een spannende aflevering van NCIS: New Orleans! Deze week krijgt het team te maken met een dodelijke ziekte die de stad teistert. Ze moeten de bron van de uitbraak vinden en stoppen voordat het nog meer levens eist. Dit wordt ongetwijfeld een spannende aflevering, dus mis het niet!

In de minst verrassende televisieontwikkeling van de week, NCIS: New Orleans Seizoen 1 Aflevering 2 begon met een scène in een jazzclub.

Kijkers keken toe terwijl een jonge luitenant wat lokale muziek in zich opnam, maar hij leek duidelijk ziek en begon rond te strompelen voordat hij buiten belandde.Hij strompelde de straat op en werd toen gedood door een taxi, waarop agent Pride en zijn team moesten worden ingeschakeld omdat het slachtoffer marineluitenant Louis Collier was, een kantoor met verlof.

'Waarom stak de matroos de weg over?' vroeg Pride, aangezien Loretta ter plaatse de toestand van de officier niet kan bepalen. Afgezien van het feit dat hij dood was.

De ploeg komt er dan achter dat Collier verloofd was en dat hij een vlekkeloze staat van dienst had bij de marine.

Zijn verloofde zegt zelfs dat hij de meest verantwoordelijke man was die ze ooit heeft gekend. Zijn collega geeft hetzelfde soort antwoord, waarbij hij praat over drugs of wat dan ook smerigs neerschiet.

Na wat heen en weer (en wat yoga voor Sebastian), gaan Pride en Sebastian naar Loretta's kantoor, waar ze schreeuwt dat ze de kamer moeten verlaten. Omdat ze bloed en weefsel heeft gevonden waaruit blijkt dat Collier builenpest had. Ernstig!

Het schip gaat verder op slot en het team is gevaccineerd, klaar om Collier's spoor door de stad te volgen om er zeker van te zijn dat hij niemand anders heeft besmet. Ze krijgen te horen dat 34 matrozen met verlof door New Orleans zwerven en als ze er een vinden die aan het pokeren is, is hij duidelijk ook ziek.

Pride zegt dat hij het schip zal inspecteren om te bepalen waar de pest is begonnen. Ondertussen is er een andere agent uit gestuurd NCIS Hoofdkwartier: het is agent Tony DiNozzo!

Dit gekruiste personage zegt dat ze hem de pestfluisteraar noemen en dat hij Pride graag helpt, terwijl de twee aan de slag gaan en een matroos dood in zijn kooi vinden.

Sebastian en Carol van de CDC doen wat onderzoek en kondigen aan dat deze ziektestam in een laboratorium is ontstaan. Het schip was een doelwit en de matrozen gebruikten ze als massavernietigingswapens zodra ze aan land gingen.

Pride overlegt met de commandant en houdt vol dat iemand het virus moet hebben veroorzaakt toen ze in Lima aanmeerden.

Zou het Dr. Hufcutt kunnen zijn, een nieuwe toevoeging aan het medische team? Hij is eigenaar van Hufcutt Pharmaceuticals, een bedrijf met de vaccinatie die toevallig blut is. Dus daar heb je het!

Pride, Brody en LaSalle volgen deze kwaadaardige arts op een internationale conventie en redden daarbij de wereld van een uitbraak van builenpest. Alles in een dagtaak, toch?

De aflevering eindigt met een cookout en een telefoontje over een dode marinier, die Pride en zijn bedrijf op een andere baan stuurt.

Wat vond iedereen van deze aflevering? Bekijk NCIS: New Orleans online via TV Fanatic en Reageer beloe!