Narcy Novack Trial: Hit Men Detail Grisly Murders of Ben Novack, Jr., Mother

In 2009 werd Ben Novack, Jr., op brute wijze vermoord in een hotelkamer in Rye Brook, New York. Zijn vrouw, Narcy Novack, werd later beschuldigd van het orkestreren van de moord. Het proces onthulde gruwelijke details over de moorden op zowel Ben Novack, Jr. als zijn moeder, Bernice.

Bernice Novack, 87, besloot haar auto naar haar garage te verplaatsen toen het donker werd.

Dat was toen Alejandro Garcia, die zich had verstopt achter vuilnisbakken bij haar oprit, zei dat hij achter haar was geslopen en heeft haar vermoord .'Ze keek me aan en meteen sloeg ik haar', zei Garcia tegen een jury, sprekend via een Spaanse tolk. 'Ze keek me aan en ze schreeuwde.'

De dramatische getuigenis van de kroongetuige van de aanklager kwam in een proces voor de moorden op Novack in 2009 en haar miljonairzoon Ben Novack Jr.

Novacks

De jongere Novack was ooit de eigenaar van het legendarische Fountainbleau Hotel in Miami Beach.

Te midden van beschuldigingen van jaloezie, verraad en hebzucht wordt Bens vrouw Narcy Novack, een voormalige stripper uit Ecuador, beschuldigd van het regelen van beide moorden.

Het vermeende motief: Narcy wilde haar man dood omdat ze wist dat hij een affaire had met een voormalige callgirl van $ 300 per uur en bang was dat hij van haar zou scheiden, waardoor ze failliet zou gaan vanwege hun huwelijkse voorwaarden. Zijn testament liet haar miljoenen na.

Twee bekende huurmoordenaars, onder wie Garcia, hebben schuld bekend en getuigen.

Met zijn smakeloze onthullingen en geldverslindende spelers onthulde de zaak een duistere kant van de glitter en glamour rond de Fountainbleau.

Maar het proces is ook intens persoonlijk voor goede vrienden en familie, net zomin als voor Maxine Fiel – de zus van Bernice en de tante van Ben Jr.

Fiel weigerde de aanvankelijke bevinding van de politie te geloven dat Bernice's dood het gevolg was van een reeks accidentele valpartijen, en drong er bij hen op aan om het onderzoek voort te zetten.

Ze zette rechercheurs en de keuringsarts onder druk, en ondervroeg zelfs zelf getuigen, totdat ze het in juli 2010 opnieuw classificeerden als moord.

'Ik hoop dat zij [Narcy] nooit het daglicht ziet', vertelde de 88-jarige Fiel aan People. 'Vrouwengevangenissen zijn niet gemakkelijk. Daar krijgt ze gerechtigheid. Bernice moet doodsbang zijn geweest. Wat een einde aan haar leven. Moeder en zoon op brute wijze vermoord.'

'Dit is een afschuwelijke vrouw. Vreselijk.'

De banden van Ben Jr. met het Fontainebleau Hotel eindigden met een faillissement in 1977. Hij leidde vervolgens een succesvol bedrijf voor evenementenplanning in Florida.

Een paar jaar later ontmoette hij Narcy en ze trouwden in 1991. Het was een stormachtig huwelijk: Ben Jr. vroeg op een gegeven moment om echtscheiding, maar ze verzoenden zich.

In 2008 beantwoordde Ben Jr. een online advertentie van een pornoactrice genaamd Rebecca Bliss, destijds werkzaam als dure prostituee.

Bliss, 40, uit Fort Lauderdale, Florida, getuigde dat ze een liefdesrelatie begonnen en dat Ben Jr. zijn vrouw zou verlaten kort voordat hij stierf.

Ze zei dat Narcy lucht kreeg van de affaire en haar $ 10.000 aanbood om er een einde aan te maken.

'Ze zei dat als ze hem niet kon krijgen, geen enkele andere vrouw hem zou krijgen', zei Bliss tegen assistent-advocaat Andrew Dember.

Narcy, 54, reageerde door een complot te smeden samen met haar broer Cristobal Veliz, 57, beweren aanklagers. Veliz zou twee mannen uit een autowasstraat in Miami hebben gerekruteerd om te helpen met hun plan: Garcia, 34, en Joel Gonzalez, 27.

In april 2009 sloeg Garcia Bernice Novack dood met een steeksleutel in haar huis in Fort Lauderdale, zei Garcia.

Drie maanden later, tijdens een zakenreis naar Rye Brook, N.Y., werd Ben Novack Jr. zo brutaal geslagen door Garcia dat 20 van zijn ribben waren gebroken, zijn hoofd was ingeslagen en zijn mond zo strak was afgeplakt dat hij stikte, aldus de autoriteiten. .

Zijn ogen waren ook uitgestoken.

Narcy hielp het geschreeuw van haar man te dempen met een kussen, getuigde Garcia. Volgens aanklagers hielp Gonzalez Garcia bij de moord op Ben Jr.

'Het was een persoonlijke moord', zei de aanklager van Westchester County, Perry Perrone, tegen de juryleden in de openingsargumenten. 'Het was een sadistische moord.'

Narcy en haar broer worden beschuldigd van afpersing en andere misdrijven voor het beramen van beide moorden.

Advocaten van de verdediging hebben in hun openingsargumenten met de vinger gewezen naar Narcy's eigen dochter, Maya Abad, 36, en zeiden dat ze haar moeder erin had geluisd.

'(Abad's) gaat alles krijgen', zei Howard Tanner, de advocaat van Narcy. 'Haar kinderen krijgen alles. Er staat maar één persoon haar in de weg.'

Abad, die na de moorden met haar tienerzonen was ondergedoken vanwege doodsbedreigingen, zei dat het haar niet verbaasde dat haar moeder haar de schuld probeert te geven.

'Dit is allemaal een grap', zei ze tegen de Miami kondigt aan. 'Tegen mij gaan ze alles zeggen wat ze kunnen om hun eigen reet te redden.