Miranda Fugate, Vine Shovel Fight Girl, NIET dood ondanks internethoax

Hallo allemaal! Ik ben Miranda Fugate, ook wel bekend als de Vine Shovel Fight Girl. Je hebt me misschien gezien in een video die een paar jaar geleden viraal ging. Ik ben blij te kunnen zeggen dat ik NIET dood ben, ondanks wat het internet je misschien heeft verteld.

Online rapporten die beweren dat Miranda Fugate, het meisje dat met een schop werd geslagen in een Vine-video die deze week viraal ging, is overleden als gevolg van de aanval, is niet onderbouwd.

Een verhaal met de titel 'Miranda, 16, die met een schop in het hoofd werd geslagen, sterft' is sinds de verspreiding van de video duizenden keren gedeeld, maar is ongegrond.

Eenvoudige zoekopdrachten laten zien dat het niet afkomstig is van een geldige bron van nieuws of roddels over beroemdheden, maar van een satirische nieuwssite die bekend staat om het verspreiden van doodsbedrog.

Huzlers (punt) com meldt dat 'Miranda Fugate Lockwood stierf aan ernstig hoofdletsel nadat ze met een schop in haar hoofd was geslagen door een oude vriendin, Emily Powers.'

'Het hele ding werd op video vastgelegd en overal op internet gepost en genereerde in slechts twee dagen tijd ongeveer 500.000 videoweergaven', beweert de site ook.

Dat deel is waar. Honderdduizenden mensen hebben Miranda Fugate met een schop op het hoofd zien slaan. Ze is echter springlevend. Deze is niet waar:

'In eerste instantie leek het alleen op een lichte hoofdwond, aangezien Miranda ook tijdelijk het gehoor van één oor verloor', beweert de nep-site, alvorens over haar overlijden te rapporteren:

'Plotseling, toen Miranda diezelfde dag thuis naar Mean Girls zat te kijken, zakte Miranda in elkaar en was op slag dood. Doktoren zeggen dat ze is overleden aan een ernstig hoofdtrauma.'

Niet het geval. Ze is springlevend en post op haar Twitter:

Miranda F Tweet

Omdat het internet is, Miranda. Dat is wat het doet.

Ze erkent ook haar recente trauma met zelfspot in haar Twitter-bio, dus je weet dat het haar niet zo erg heeft verwond. Maar toch... auw.

Fugate Twitter

Voeg haar toe aan de (helaas) lange lijst van slachtoffers van internetdood: