Machinegeweer Kelly neemt Eminem en G-Eazy in vernietigende diss-tracks

Eerst en vooral wil ik zeggen dat het jammer is dat deze drie artiesten hun toevlucht moeten nemen tot zulke laaghartige capriolen om aandacht te krijgen. Het is een duidelijk teken van de staat van de muziekindustrie wanneer getalenteerde artiesten de behoefte voelen om met modder naar elkaar te slingeren in plaats van zich te concentreren op hun eigen kunst. Dat gezegd hebbende, moet ik toegeven dat ik enorm vermaakt ben door deze hele situatie. Het is net een real-life rapgevecht en ik kan niet wachten om te zien wie er als beste uit de bus komt. Tot nu toe had Eminem de overhand, met zijn vernietigende diss-track 'Killshot' gericht op MGK. Maar G-Eazy heeft ook zijn hoed in de ring gegooid met zijn eigen diss-track, 'Bad Boy'. Het is op dit moment moeilijk te zeggen wie er aan de winnende hand is, maar één ding is zeker: we zijn allemaal winnaars omdat we getuige kunnen zijn van dit geweldige vlees dat zich ontvouwt.

Vorige week bracht Eminem een ​​verrassingsalbum uit, en het was niet alleen de releasedatum die fans overrompelde.

De legendarische Detroit-emcee vuurde een aantal onverwachte beledigingen af, waardoor vetes ontstonden met een lange lijst van hiphop-persoonlijkheden, waaronder [diep ademhalen]:Machinegeweer Kelly-Eminem

Tyler the Creator, Ja Rule, Iggy Azalea, Charlamagne Tha God, Joe Budden, DJ Akademiks, Lil Yachty, Lil Pump, Lil Xan en Machine Gun Kelly.

Hoewel de artistieke verdienste van Em's late carrière-releases ter discussie staat, valt niet te ontkennen dat de man een van de technisch meest begaafde rappers in de game is.

Dit betekent dat geroepen worden door Slim Shady op een diss-track een beetje hetzelfde is als uitgedaagd worden tot 12 ronden door Floyd Mayweather.

Maar in ieder geval een van de nieuwste doelwitten van de rapper gaat de uitdaging aan om oog in oog te staan ​​met een van de scherpste geesten in de hiphop.

Machine Gun Kelly 2017 MTV VMA

Machine Gun Kelly is een nieuwkomer uit Cleveland die vaak wordt vergeleken met Em, en het lijkt erop dat MGK de voorliefde van de rapper deelt voor zinderende bars en meedogenloze lyrische aanvallen:

Op 28-jarige leeftijd onderscheidt MGK zich al snel als een van de meest formidabele battle-rappers in de game.

Er was een tijd dat Em de veilige gok was, maar nu hij achter in de veertig is, heeft de raplegende een stap verloren, wat betekent dat MGK deze vete moet verliezen.

'En ik praat tegen jou, maar je weet al wie je verdomme bent, Kelly / ik gebruik geen sublimen en zeker als f-k niet sneak-diss / Maar blijf reageren op mijn dochter Hailie ,' rapt Em op zijn nieuwe release, Kamikaze.

De regel verwijst naar het feit dat MGK callde Eminems dochter Hailie 'heet' in 2012.

Het is duidelijk dat iemand achtervolgen voor een vier jaar oude tweet buitengewoon zwak is, een feit dat MGK behandelt in zijn nieuwe op Em gerichte track 'Rap Devil'.

De titel is een verwijzing naar Shady's nummer 'Rap God', en Kelly's verleden als een godheid in de wereld van hiphop houdt Kelly erg bezig.

'Man up and handle your shit / Boos over iets wat ik zei in 2012? Het kostte je zes jaar en een verrassingsalbum om met een diss te komen,' rapte Kelly op het nieuwe nummer.

Eminem, vuist omhoog

'Homie, we snappen het, we weten dat je de beste rapper ter wereld bent / F -- kin' dweeb alles wat je hoeft te doen is het woordenboek lezen en binnen blijven / F -- k rapgod, ik ben de rapduivel.'

Op een gegeven moment neemt MGK zelfs de hoofdweg en smeekt zijn voormalige idool om redelijk te zijn:

'We zijn allebei alleenstaande vaders uit het Midwesten, we kunnen erover praten', rapt hij.

Maar die regel is een uitbijter, aangezien de rest van het nummer voor alles in Em ligt, van zijn leeftijd tot zijn nuchterheid tot de vermeende verslechtering van zijn lyrische vaardigheid.

G-Eazy-afbeelding

Opmerkelijk genoeg is dat niet de enige keer deze week dat Kelly een collega-rapper op wax uithaalde.

Eerder deze maand, G-Eazy is gedumpt door Halsey na een langdurige relatie die een succesvolle samenwerking opleverde.

Kort daarna liep de vete tussen Eazy (hierboven) en Kelly op en culmineerde in een vernietigende freestyle waarin MGK beweert te hebben geslapen met Halsey.

Het is een masterclass in take-downs die zowel de gastheer als een paar miljoen YouTube-kijkers serieus onder de indruk heeft gemaakt:

G-Eazy reageerde met een eigen diss en viel MGK aan voor alles, van zijn gebrek aan mainstream radiosucces tot het feit dat hij momenteel toert met Fall Out Boy als openingsact van de band.

'MGK, stop alsjeblieft met me te trollen, kom over me heen / Je wilt mij zijn, je bent boos dat je niet zo groot bent als ik', rapt hij.

'Ik ben overal, ik ben je nachtmerrie, je kunt niet van me af / Bel een Uber, zet de radio aan, stel je voor dat je me hoort / 'Him & I' staat aan, gek dat je naar Halsey luistert zing Voor Me.'

Hmm ... het is waar dat Eazy met 'Him & I' een radiohit scoorde (een prestatie die MGK tot nu toe is ontgaan), maar hij deed het met de hulp van zijn veel populairdere toenmalige vriendin die hem tegen de stoeprand trapte kort daarna.

We noemen deze ook in het voordeel van MGK - en we geven de volgende waarschuwing aan rappers die zouden kunnen besluiten hun eigen naam een ​​boost te geven door op Kelly te schieten:

Dat wil je niet met deze jongen.