Laura Lee: Beauty Guru verliest sponsoring door racistische tweets

Hallo allemaal! Ik ben hier om te praten over Laura Lee, een schoonheidsgoeroe die onlangs sponsoring verloor vanwege racistische tweets. Ik ben een expert op dit gebied, dus ik zal in deze inleiding professionele jargon en termen gebruiken. Eerst wat achtergrondinformatie over Laura Lee: ze is een populaire YouTuber met meer dan 5 miljoen abonnees. Ze staat bekend om haar grappige video's en make-up-tutorials. Onlangs kwam ze echter in de problemen nadat oude tweets van haar opdoken waarin ze racistische taal gebruikte. Hierdoor verloor ze sponsoring van grote merken als Ulta Beauty en Boxycharm. Laten we nu eens ingaan op de kern van deze situatie. Er zijn hier een paar dingen om uit te pakken. Allereerst is racisme nooit acceptabel, ongeacht de context of bedoeling. Dit had Laura Lee moeten beseffen voordat ze die tweets verstuurde. Ten tweede is het belangrijk om te onthouden dat woorden kracht hebben. Alleen omdat Laura Lee niet racistisch bedoeld was, wil nog niet zeggen dat haar woorden mensen geen pijn deden. En tot slot, als je in de openbaarheid bent zoals Laura Lee, moet je extra voorzichtig zijn met wat je zegt en doet. Je wordt aan een hogere standaard gehouden dan de gemiddelde persoon, en je acties kunnen gevolgen hebben in het echte leven. Tot slot, hoewel ik denk dat Laura Lee een getalenteerde schoonheidsgoeroe is, waren haar recente acties onaanvaardbaar en verwerpelijk. Ik hoop dat ze van deze gelegenheid gebruik maakt

Ken je Laura Lee?

Zo niet, dan moet je gewoon weten dat ze een YouTuber is die bekend staat om het doen van make-uprecensies en tutorials, en ze heeft ook haar eigen make-uplijn.

Laura Lee

En ze zit nu in een hele, hele hoop heet water.

Om een ​​beetje achtergrond te geven, Laura was onlangs op reis met een aantal andere schoonheidsgoeroes, en ze poseerden allemaal samen voor een foto met hun middelvingers omhoog.

De persoon die de foto op Twitter deelde, schreef: 'Bitch is bitter, want zonder hem zijn we beter.'

De meeste mensen vatten het op als een opgraving bij Jeffree Star, een voormalige vriend van alle mensen op de foto, inclusief Laura.

Maar het punt is dat de fanbase van Jeffree echt heel erg intens is, dus ook al ging geen van die mensen direct achter hem aan, zijn fans namen het nog steeds op zich om zoveel mogelijk vuil op te graven.

Laura Lee foto

Het is ze gelukt.

Sommige screenshots van tweets die Laura enkele jaren geleden maakte, doen de ronde, en ze zijn behoorlijk afschuwelijk.

En met 'behoorlijk afschuwelijk' bedoelen we superracistisch.

'Tip voor alle zwarte mensen', luidt een van de tweets, 'als je je broek omhoog trekt, kun je sneller wegrennen voor de politie.. #yourwelcome.'

In een ander schreef ze 'Ni**as in Paris? Whaaaaat ik dacht dat ze het zich niet konden veroorloven Compton te verlaten! LOL!'

Laura Lee-selfie

In een laatste tweet, voor het geval je nog niet genoeg walgde, vroeg ze: 'Hoe blinddoek je een Chinees? Doe flosdraad over hun ogen!'

Als je het zelfs maar kunt geloven, heeft ze daar '#dumbgook' aan toegevoegd.

Omdat ze afval is.

Toen duidelijk werd dat haar oude tweets een groot probleem werden, deactiveerde Laura haar Twitter en kwam ze terug nadat ze verschillende tweets had verwijderd.

Ze plaatste ook een lange verontschuldiging en legde uit dat 'het meisje dat dat tweette niet is wie ik nu ben'.

foto van Laura Lee

Haar verhaal was dat ze gewoon 'een meisje uit een kleine stad uit Alabama' is, dus ze wist niet beter, maar ze was 24 jaar oud toen ze al die tweets schreef.

De meeste 24-jarigen, zelfs degenen uit kleine steden in Alabama, begrijpen racisme.

Laura zei in haar verontschuldiging ook dat ze van plan was 'betrokken te raken bij stichtingen die zich richten op het onderwijzen van het belang van gelijkheid en sociale rechtvaardigheid'.

Om het af te ronden, zei ze dat ze hoopte dat ze het respect van haar fans terug zou kunnen winnen.

Laura Lee foto

Zo werkte het niet.

Haar volgers waren niet blij met de verontschuldiging omdat het niet oprecht aanvoelde, en ook hoe dom is het dat ze probeerde te doen alsof ze niet beter wist omdat ze uit het zuiden komt?

Dus nam Laura een paar dagen de tijd en plaatste toen een verontschuldigingsvideo op haar YouTube-account.

En het is gestoord :

Het maakt niet echt uit wat ze zei, omdat het meestal dezelfde dingen zijn die ze zei in haar schriftelijke verontschuldiging - dat het haar veel spijt en dat ze niet echt een racist is.

Interessant genoeg zei ze echter meerdere keren in de video dat ze die racistische dingen retweette, terwijl de screenshots duidelijk laten zien dat ze ze zelf heeft geschreven.

Maar het is vreemd, want ook al snikt ze door het hele gebeuren, er zijn geen tranen, en hoewel ze duidelijk erg emotioneel is, heeft ze veel bewerkingen aangebracht aan wat een onbewerkte video zou moeten zijn.

Dus ja, de meeste mensen denken dat ze hier ook nep is, en dat ze niet echt spijt heeft van het tweeten van die vreselijke dingen, het spijt haar gewoon dat ze betrapt is.

Het spijt haar nu waarschijnlijk enorm, aangezien het erop begint te lijken dat haar carrière voorbij is.

Weer Laura Lee

Een paar weken geleden vierde Laura het bereiken van vijf miljoen abonnees op YouTube, maar nu heeft ze nog maar ongeveer 4,5 miljoen, wat een behoorlijk extreme daling is.

Haar cosmeticabedrijf lijdt ook - Ulta heeft onlangs aangekondigd dat ze haar producten op hun site en in winkels zouden verkopen, maar het ziet er niet naar uit dat dat nog gebeurt.

Een woordvoerder van Ulta sprak met The Blast, gezegde 'We hebben besloten om niet verder te gaan met de lancering van Laura Lee Los Angeles. Ulta Beauty waardeert gelijkheid en inclusiviteit in alles wat we doen.'

Behalve dat Ulta de banden met haar heeft verbroken, is Laura ook losgelaten door Boxycharm, een schoonheidsabonnementsservice die haar producten vervoerde, en Morphe en Colourpop, cosmeticabedrijven die in het verleden met haar hebben samengewerkt.

Het ziet er op dit moment echt niet goed uit voor haar.

En dat is een van de vele, vele redenen waarom je geen racist wilt zijn!