Kevin Barnett: doodsoorzaak onthuld

Op 14 maart 2019 werd onthuld dat komiek Kevin Barnett op 32-jarige leeftijd was overleden. De doodsoorzaak bleek pancreatitis te zijn. Barnett was een populaire stand-upcomedian en schrijver die bekend stond om zijn optredens in televisieshows zoals 'The Daily Show' en 'Guy Code'. Hij was ook een productief schrijver en schreef voor shows als 'Broad City' en 'New Girl'. De dood van Barnett is een tragedie en heeft een schokgolf door de komische gemeenschap gestuurd.

Eerder deze week werd de comedywereld met stomheid geslagen door het overlijden van Kevin Barnett.

De zeer gerespecteerde strip en mede-bedenker van de Fox-serie Rel was pas 32 toen hij stierf.Kevin Barnett

Details over de laatste uren van Barnett blijven schaars, maar nu is bevestigd dat pancreatitis de doodsoorzaak van de komiek was.

Barnett was op vakantie in Mexico op het moment van zijn overlijden.

'We kunnen de dood bevestigen van een Amerikaans staatsburger, Kevin Barnett, in Tijuana op 22 januari', zei een functionaris van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken tegen E! Nieuws in een verklaring uitgegeven op donderdag.

Kevin Barnett-afbeelding

'We bieden onze oprechte condoleances aan zijn familie aan met hun verlies en we staan ​​klaar om alle nodige consulaire bijstand te verlenen. Uit respect voor de familie in deze moeilijke tijd hebben wij verder geen commentaar.

'De bijbehorende autopsie werd uitgevoerd, waaruit bleek dat de doodsoorzaak was: niet-traumatische bloeding, veroorzaakt door pancreatitis', luidt de verklaring.

'Momenteel bevindt zijn lichaam zich nog in de faciliteiten van de forensische medische dienst van Tijuana, wachtend op levering aan zijn familieleden die de gerechtelijke procedure uitvoeren.'

kb-tweet

Barnett's laatste bericht op sociale media gaf aan dat hij in Mexico was, maar suggereerde niet dat hij op de hoogte was van problemen met zijn gezondheid.

'In Mexico. Ik heb een trui voor mezelf gekocht', schreef hij bij het bericht.

'Meerdere keren beschuldigd van toe-eigening. In mijn hoofd heb ik net een dame wat geld gegeven, dus ik heb het niet koud. Hoe dan ook. Swag zwaar. Mixtape komt eraan.'

Kevin Barnett foto

Op sociale media hebben Barnett's vrienden en collega-strips een oprecht eerbetoon gebracht aan de jonge nieuwkomer.

'Ik ben zo verdrietig', twitterde Brooklyn 99-ster Chelsea Peretti.

'Kevin Barnett was een ongelooflijke komiek en schrijver, die bijdroeg aan Broad City, de stand-upgemeenschap en daarbuiten', twitterde Comedy Central dinsdag.

Kevin Barnett foto

'Hij zal erg gemist worden.'

Naast zijn werk aan Rel, heeft Barnett bijgedragen aan tal van televisieshows en films, waaronder Broad City, The Carmichael Show en Het hartverscheurende kind.

Een viering van het leven van Barnett, georganiseerd door verschillende van zijn collega-komieken, zal vanavond worden gehouden in The Bell House in Brooklyn.