Kate Spade liet een zelfmoordbrief achter voor haar dochter: rapport

Modeontwerper Kate Spade liet een afscheidsbrief achter voor haar 13-jarige dochter voordat ze dinsdag dood werd aangetroffen in haar appartement in New York City, volgens een rapport. Het briefje werd naar verluidt gevonden in de buurt van het lichaam van Spade en was geadresseerd aan haar dochter Frances Beatrix. 'Bea - ik heb altijd van je gehouden. Dit is niet jouw schuld. Vraag het aan papa', aldus het briefje volgens TMZ.

Er zijn een handvol nieuwe details naar voren gekomen met betrekking tot de schokkende en tragische dood van Kate Spade.

Zoals eerder gemeld, pleegde het mode-icoon dinsdagochtend schijnbaar zelfmoord in haar appartement in Manhattan, waarbij de huishoudster van Spade rond 10.20 uur het lichaam van haar baas vond.

Spade werd 55 jaar oud.

Kate Spade

De ervaren handtassenmaker gebruikte naar verluidt een sjaal die aan een deurknop van een slaapkamer was vastgemaakt om zelfmoord te plegen.

Ze werd ter plekke dood verklaard.

Kort nadat dit verschrikkelijke nieuws bekend werd, bracht Kate Spade New York de volgende verklaring uit via haar officiële Twitter-account:

Kate Spade, de visionaire oprichter van ons merk, is overleden.

Onze gedachten zijn bij haar familie in deze ongelooflijk hartverscheurende tijd. We eren al het moois dat ze op deze wereld heeft gebracht.

We kunnen nu ook bevestigen dat de man van Spade in het appartement was toen het lichaam van zijn vrouw werd ontdekt.

spade noot

Spade was een van 's werelds beroemdste modeontwerpers.

Ze was vooral bekend en gerespecteerd vanwege het creëren van een lijn handtassen en sieraden in de jaren negentig ... die uitgroeide tot een modeonderneming met meer dan 140 winkels in de Verenigde Staten.

Kate begon in de jaren tachtig en werkte voor het vrouwenblad 'Mademoiselle' in Manhattan.

Samen met echtgenoot Andy (de broer van acteur David Space) lanceerde Spade in 1993 Kate Spade Handbags; het werd uiteindelijk een volledige kleding- en sieradenlijn.

Spade verkocht haar bedrijf in 2007 en nam wat vrije tijd om haar dochter groot te brengen.

Kate Spade-foto

Kate keerde echter terug in het modespel in 2016 door een nieuw merk te lanceren genaamd Frances Valentine ... genoemd naar haar dochter, die nu 13 jaar oud is.

Dit is op dit moment vooral relevant en triest omdat The New York Post meldt dat Kate inderdaad een afscheidsbrief heeft achtergelaten.

Het richtte zich vooral tot haar dochter en vertelde Frances dat haar zelfmoord NIET de schuld van de tiener was.

Een politiebron vertelde ondertussen aan dezelfde krant dat de zelfmoord te wijten was aan 'relatieproblemen'. We voelen ons niet op ons gemak om verder te speculeren.

Naar aanleiding van dit nieuws hebben een aantal beroemdheden op Twitter hun verdriet en verbazing geuit. Neem collega-ontwerper Liz Lange bijvoorbeeld:

De aardigste vrouw, de eerste persoon die me complimenteerde met Liz Lange Maternity toen ik net begon. En de bedenker van het meest iconische merk. Mijn hart is gebroken door dit nieuws.

Kate Spade foto

En Chelsea Clinton:

Mijn grootmoeder gaf me mijn eerste Kate Spade-tas toen ik op de universiteit zat. Ik heb het nog steeds. Ik houd Kate's familie, vrienden en dierbaren in mijn hart.

En Tess Holliday:

Kate Spade en haar merk zijn de afgelopen jaren altijd zo aardig voor me geweest en ik ben verpletterd om te horen dat ze is overleden. Zelfmoord is niet 'de gemakkelijke uitweg' en mag niet worden bespot. Mijn hart gaat vandaag uit naar haar familie en team.

En Ivanka Trump:

Het tragische overlijden van Kate Spade is een pijnlijke herinnering dat we de pijn van een ander of de last die ze dragen nooit echt kennen. Als je worstelt met een depressie en zelfmoord overweegt, zoek dan alsjeblieft hulp.

Als jij of iemand die je kent in emotionele nood verkeert of zelfmoord overweegt, bel dan de National Suicide Prevention Lifeline op 1-800-273-TALK (8255).