Johnny Depp & Kate Moss: Heeft de acteur een geschiedenis van misbruik?

Johnny Depp staat in de publieke belangstelling vanwege zijn tumultueuze relaties met exen als Winona Ryder, Amber Heard en Kate Moss. De acteur is door alle drie de vrouwen beschuldigd van misbruik, hoewel hij de beweringen heeft ontkend.

Zoals je waarschijnlijk al hebt gehoord, heeft Amber Heard Johnny Depp ervan beschuldigd haar fysiek te hebben aangevallen tijdens een woordenwisseling die afgelopen zaterdagavond plaatsvond in het huis van het stel.

Johnny Depp op het filmfestival van Toronto Kate Moss op de rode loper

Verschillende beroemde vrienden van het paar hebben hun twijfels geuit over de beschuldigingen van Heard, waaronder de moeder van Depp's twee kinderen, Vanessa Paradis.

Paradis verdedigde Depp in een handgeschreven brief die vorige week door TMZ werd verkregen en schreef:

'In al de jaren dat ik Johnny ken, heeft hij me nooit fysiek mishandeld en dit lijkt in niets op de man met wie ik 14 prachtige jaren samenwoonde.'

Depp's eerste vrouw, Lori Anne Easton, met wie hij van 1983 tot 1985 getrouwd was, sprak ook enkele vriendelijke woorden ter verdediging van de acteur en beschreef Depp als een 'zacht persoon' die altijd ongelooflijk aardig was voor kinderen en dieren.

Zowel Paradis als Easton zeggen dat ze zich niet kunnen voorstellen dat de acteur ooit een hand op een vrouw legt, maar het is vermeldenswaard dat Depp's huwelijk met Heard niet zijn eerste notoir vluchtige relatie.

In haar alles vertellen 2014, Champagne supernova , beschrijft auteur Maureen Chapman Depp's door cocaïne en drank gevoede relatie met model Kate Moss:

'In één keer kon [Moss] drie gram cola snuiven en een fles wodka drinken, waarvan een dokter zegt dat het de beste drank was om haar uiterlijk te behouden', schrijft Chapman.

Ze voegt eraan toe dat Depp een van de weinige mannen was die Moss ooit had ontmoet die haar enorme consumptie van drugs en alcohol kon bijbenen, en misschien niet verrassend, die passie en gedeelde liefde voor bedwelmende middelen borrelde uiteindelijk over in geweld.

Op 13 september 1994 werd Depp gearresteerd nadat hij naar verluidt de kamer van hem en Moss in het Mark Hotel in New York had vernield tijdens een dronken ruzie.

Het paar stopte ermee in 1997, maar ze werden verbannen uit een ander hotel - dit keer het beroemde Hotel Du Cap in Cannes - tijdens hun korte, onstuimige verzoening in 1998.

Moss heeft de relatie beschreven als intens gepassioneerd, en ze zegt dat ze maandenlang heeft gehuild nadat zij en Depp er uiteindelijk mee stopten.

Het lijkt er dus op dat Depp een intens emotionele man is als hij verliefd is.

Het is echter vermeldenswaard dat Moss, ondanks hun onstabiele aard van hun relatie, Depp er nooit van heeft beschuldigd haar te hebben geslagen.