Jazz Jennings: Ik ben niet meer geopereerd, ik heb een vagina en het gaat goed met me!

Hallo allemaal! Zoals sommigen van jullie misschien weten, is Jazz Jennings een transgender tiener die sinds haar vijfde als meisje leeft. Onlangs onderging ze een operatie om haar mannelijke voortplantingsorganen te verwijderen en een vagina aan te leggen. We zijn blij te kunnen melden dat de operatie een succes was en dat het goed gaat met Jazz! In haar eigen woorden: 'Ik ben geopereerd, ik heb een vagina en het gaat geweldig met me!' Dit is geweldig nieuws, niet alleen voor Jazz, maar voor de transgendergemeenschap als geheel. Het laat alleen maar zien dat met vastberadenheid en steun alles mogelijk is.

Enkele weken geleden kondigde transgender realityster en activist Jazz Jennings aan dat ze eindelijk een vagina zal krijgen.

Ze heeft haar hele leven op dit moment gewacht en nu is het zover.

Jazz vierde feest door een post-op foto te delen met haar fans.

Jazz Jennings op Instagram

Ze moest 30 kilo afvallen voordat ze geopereerd werd, maar het is haar gelukt!

En nu kan Jazz haar dysforie wegvagen door het lichaam te krijgen dat ze verdient.

Fans wisten dat ze op 26 juni geopereerd zou worden, en ze ging in de middag van 28 juni naar Instagram om ze bij te werken en schreef:

'Het gaat goed met me, bedankt voor alle liefde en steun!'

Ze volgde dat met een stralende hart-emoji.

Bekijk de selfie op het ziekenhuisbed die ze samen met haar bericht deelde:

Jazz Jennings Post-Op Selfie

Awww!

Eerlijk gezegd laat het zien hoe serieus ze haar rol als activiste neemt die werkt aan bewustwording voor de transgemeenschap dat ze zo'n oprechte boodschap heeft achtergelaten.

Ze is een Gen Z-kind, en zelfs oudere millennials hebben tegenwoordig de neiging om herstel van een operatie aan te kondigen met bed-selfies met de tekst: 'Ik leefde b-ch.' Het is een meme.

Niet alle transgenders ervaren dysforie met betrekking tot hun geslachtsdelen. Geslacht wordt immers niet bepaald door geslachtsdelen.

Maar voor degenen zoals Jazz die dysforie ervaren, kan leven in een lichaam dat niet overeenkomt met hun identiteit - een lichaam dat de samenleving voortdurend aanmoedigt om hen op een bepaalde manier te bekijken - kwellend zijn.

Jazz heeft buitengewoon veel geluk dat ze, met de liefde en steun van haar familie, een billenoperatie kon ondergaan -- zo heet het als een transpersoon een bevestigingsoperatie aan hun geslachtsdelen krijgt -- op haar 17e.

Haar fans zijn dolblij voor haar.

Jazz Jennings viert feest

De operatie van Jazz was niet zonder uitdagingen. Haar pogingen om af te vallen waren daar slechts een onderdeel van.

Kijk, Jazz heeft puberteitblokkers gehad -- een goede eerste stap voor elk transkind dat niet wil dat zijn lichaam wordt getransformeerd door puberteitshormonen.

Puberteitblokkers zijn eenvoudig en omkeerbaar en veilig, maar chirurgen die het geslacht bevestigen, hebben ontdekt dat ze betekenen dat er minder weefsel is dat ze kunnen gebruiken bij het uitvoeren van een billenoperatie.

Of, om bot te zijn: een transmeisje dat nooit door de puberteit is gegaan, heeft het anders misschien gemakkelijk met haar lichaam, maar ze zal niet genoeg penisweefsel hebben dat chirurgen kunnen gebruiken om haar nieuwe vagina te maken.

'Ze hadden niet genoeg materiaal om de hele vagina te bouwen', beschreef Jazz in de weken voorafgaand aan haar operatie aan haar volgers.

Al deze jazz

Jazz legt de oplossing uit: 'Dus gebruiken ze een speciale procedure om mijn peritoneale voering te verwijderen.'

De peritoneale voering is een membraan dat de buikholte bekleedt en de meeste intra-abdominale organen bedekt.

Het membraan is, zoals Jazz merkt, regeneratief. Je kunt het zien als een inwendig huidtransplantaat.

'Dat halen ze er laparoscopisch uit via mijn navel of zo', legt Jazz uit. 'Ze gebruiken dat en oogsten dat en gebruiken dat om het vaginale kanaal te maken.'

En, zoals ze uitlegt, er zijn enkele duidelijke voordelen aan het gebruik van deze methode om de operatie uit te voeren.

'Het is beter,' zegt Jazz. 'Omdat het eruitziet als echt vaginaweefsel en het meer aanvoelt als echt vaginaweefsel.'

Jazz Jennings op 17

Jazz zal natuurlijk moeten bijkomen van haar operatie en moeten wennen aan haar nieuwe anatomie.

Haar fans zijn blij voor haar en overladen haar met felicitaties.

Helaas heeft Jazz te kampen met meer dan haar deel van de trollen, ook al is ze een minderjarige tiener.

We hebben het niet alleen over de transfobe aanval van Derick Dillard. Er zijn een kavel van deze mensen.

Als we alleen maar naar haar selfie na de operatie keken, konden we meerdere intimiderende berichten zien van een Instagram-account zonder eigen berichten dat alleen Jazz volgt, wat betekent dat iemand het speciaal heeft gemaakt om haar vervelende opmerkingen achter te laten.

Maar Jazz legt uit waarom ze de haat en vitriool verdraagt ​​​​in plaats van stilletjes over te stappen en haar leven buiten de schijnwerpers te leiden.

Jazz Jennings Selfie op 17

'De reden waarom ik zo open ben en mijn reis documenteer met deze procedure', legt Jazz uit op haar YouTube-kanaal.

'Is omdat ik het gevoel heb dat onderwijs super belangrijk is', zegt Jazz. Ze heeft gelijk.

'Als ik deze informatie openbaar maak zodat mensen het kunnen zien,' vervolgt Jazz. 'Ze hoeven geen vragen meer te stellen.'

'En ook,' vult Jazz aan. 'Binnen de gemeenschap is het ook leerzaam.'

Zoals we al zeiden, niet alle transkinderen komen uit zulke liefdevolle en ondersteunende gezinnen. Maar die ouders die hun kinderen wel steunen, hebben misschien vragen.

'Veel ouders met transgenderkinderen vragen zich af:' wat moet ik doen? Ik weet niet veel over dit proces!'' legt Jazz uit.

'En het zien van onze show helpt hen een beetje te beseffen welke stappen ze zouden kunnen nemen om hun kinderen te helpen en hoe de reis er in de toekomst uit zou kunnen zien', besluit Jazz.