Jay Smith lanceert GoFundMe om deportatie te bestrijden, wordt beschuldigd van verkrachting in schokkende gelekte teksten

Op dinsdag lanceerde Jay Smith een GoFundMe-campagne met als doel $ 5.000 in te zamelen om te helpen met zijn juridische kosten terwijl hij vecht tegen zijn uitzetting uit de Verenigde Staten. De 23-jarige immigrant zonder papieren uit Jamaica woont al 10 jaar in de VS en is momenteel getrouwd met Ashley Johnson, een Amerikaans staatsburger. Slechts enkele uren na de lancering van zijn GoFundMe-campagne begonnen echter verontrustende teksten te circuleren die naar verluidt door Jay waren geschreven op sociale media, waarin hij lijkt te bekennen dat hij Ashley heeft verkracht. De teksten zijn niet onafhankelijk geverifieerd, maar Ashley heeft sindsdien alle sociale media-accounts verwijderd en haar familie heeft een eigen GoFundMe-campagne opgezet met als doel $ 10.000 in te zamelen voor haar juridische kosten.

Vorige week, 90 dagen verloofde: nog lang en gelukkig? ster Jay Smith werd gearresteerd en in ICE-hechtenis geplaatst.

Hij werd gearresteerd wegens het overtreden van Ashley's PFA - een bevel om huiselijk geweld te voorkomen.Nu heeft Ashley onthuld waarom ze werd geadviseerd om het bevel te beëindigen en hoe snel Jay het overtrad.

Er is een GoFundMe gestart in naam van Jay en die heeft al duizenden dollars binnengehaald.

Twee van Jay's 90 dagen verloofde castmates hebben zich uitgesproken sommige mate van steun van hem.

Maar met deze laatste beschuldiging - van aanranding - is het onduidelijk hoeveel aanhangers hij nog heeft.

1. Jay heeft geen goede juli

Jay heeft geen goede juliHij ging van een vrij man met meer dan een maand voor zijn vermeende deportatiedatum naar een opsluiting in een cel in afwachting van deportatie, en elke dag komt er nieuwe informatie naar buiten die hem in een slechter daglicht stelt.

2. Het begon toen Ashley een tijdje het huis uit was

Het begon toen Ashley een tijdje het huis uit wasHaar moeder keek naar haar twee kinderen terwijl ze naar een wellnessretraite voor vrouwen ging, en daarna vergezelde ze haar familie op een cruise. Na alles wat ze had meegemaakt, inclusief een paar dagen geleden een gezondheidscrisis, klonk het als precies wat ze nodig had.

3. Helaas...

Helaas ...Ashley heeft sindsdien onthuld dat Jay tijdens haar afwezigheid van huis naar verluidt in haar huis heeft ingebroken. We hebben meerdere verslagen gehoord van geschillen over eigendom tijdens hun splitsing, maar inbraak is duidelijk een misdaad.

4. De politie adviseerde Ashley om een ​​beschermingsbevel aan te vragen

De politie adviseerde Ashley om een ​​beschermingsbevel aan te vragenOp maandag 1 juli kreeg ze een PFA - preventie van misbruik - bevel tegen Jay. Het bevel vereiste dat hij bij haar en haar huis weg moest blijven, en het omvatte een maatregel die hem verbood over de PFA te spreken.

5. Wacht, misbruik?!

Wacht, misbruik?!Ashley onthulde later aan Celebuzz dat 'Onze relatie vanaf het begin erg giftig is geweest, en ik heb er gewoon nooit iets aan gedaan, omdat ik wist dat Jay zou worden uitgezet als ik contact opnam met de politie.'

6. Dit klinkt heel serieus

Dit klinkt heel serieus'Er was veel misbruik in onze relatie', vertelde Ashley aan Celebuzz.

7. Jay voldeed om de een of andere reden niet aan het bevel

Jay voldeed om de een of andere reden niet aan het bevelLetterlijk de volgende dag, op 2 juli, ging Jay naar Instagram om rechtstreeks naar de PFA te verwijzen. Volgens Ashley heeft de politie hier zonder haar hulp lucht van gekregen.

8. Jay deelde later dit Instagram-verhaal

Jay deelde later dit Instagram-verhaalHet leek duidelijk dat hij, nadat hij was betrapt op het overtreden van de PFA door erover te praten, zichzelf moest aangeven bij de autoriteiten. En dat is wat hij deed.

9. Jay is gearresteerd

Jay werd gearresteerdOmdat zijn K-1-visum echter was verlopen en omdat Ashley het papierwerk introk om hem verder verblijf te verlenen (nadat hij het twee weken nadat ze het had ingediend verknoeide), is hij geen legale inwoner.

10. Dus hij zit niet in de reguliere gevangenis

Dus hijIn plaats daarvan zit Jay in ICE-hechtenis. Gezien de huidige politieke gebeurtenissen en de controversiële aard van ICE zelf, waren veel fans van 90 Day Fiance gealarmeerd toen ze hoorden dat hij door de organisatie werd opgesloten in verband met meerdere concentratiekampen op Amerikaanse bodem.

11. Niemand was meer van streek dan Ashley

Niemand was meer van streek dan AshleyEen van de dingen die dit giftige huwelijk zo lang in stand heeft gehouden -- denk eraan, ze maakten pas in april een einde aan de dingen, en volgens Ashley was er zelfs daarna nog minstens één andere poging tot aansluiting -- was dat Ashley hield echt van Jay. In voor-en tegenspoed. Ze was er kapot van dat hij opgesloten zat.

12. (Welke aansluiting, vraag je?)

(Welke aansluiting, vraag je?)Weet je nog hoe Ashley toegaf dat hij een brandblusser door Jay's raam had gegooid? Zeker niet haar beste moment. Maar haar verklaring daarvoor was dat Jay haar had uitgenodigd voor een booty-call en dat ze, nadat ze had gedronken, had geaccepteerd ... alleen om hem te zien rondhangen met een paar meisjes. Dit was eind mei en, zelfs als het waar is, was geen excuus om wraak te nemen met een brandblusser.

13. Dat is allemaal achter hen

DatNu komt Ashley over haar giftige huwelijk heen terwijl Jay hetzelfde doet - vanuit een gevangeniscel. En zijn geliefden vrezen dat hij maanden in die cel kan zitten.

14. Nu heeft Jay een GoFundMe

Nu heeft Jay een GoFundMeHet is opgezet door een kennis van hem, een plaatselijke stripper genaamd Kayla. Met name toen Ashley in april voor het eerst onthulde dat ze uit elkaar waren gegaan, had ze gezegd dat hij tijd (en haar geld, terwijl hij haar auto gebruikte) doorbracht in een stripclub.

15. Kayla lijkt erg bezorgd

Kayla lijkt erg bezorgdKayla beweert dat 'Jay voor zijn leven vreest als hij wordt teruggestuurd naar Jamaica.' Ze maakt zich ook zorgen dat zijn opsluiting maanden kan duren.

16. De donaties stromen binnen

De donaties stromen binnenDeze GoFundMe is gestart op 4 juli. Vanaf de ochtend van 8 juli is hier hoeveel hij heeft binnengehaald. Dat aantal zal zeker stijgen... maar naarmate er meer informatie aan het licht komt, kunnen sommigen gemengde gevoelens donaties

17. Jay's Instagram is nog steeds actief

JayNu wordt het gerund door een geliefde die wil benadrukken dat zijn GoFundMe 'geen oplichterij' is.

18. Blijkbaar krijgt opsluiting hem te pakken

Blijkbaar krijgt de opsluiting hem te pakkenHij zou nu waarschijnlijk veel gelukkiger zijn als hij zich aan de voorwaarden van de PFA had gehouden. Iets dat Jay en Ashley gemeen hebben, is dat ze allebei heel impulsief spreken en handelen als ze sterke emoties voelen.

19. Is dit de 'terugbetaling' die Jay verdient?

Is dit deVolgens de woordvoerder van Ashley: 'Ashley lijdt al een hele tijd - het is terugverdiend. Jay dacht dat ze een grapje maakte, maar nee. Hij heeft zijn bed opgemaakt, nu moet hij erin liggen.' Het klinkt alsof Ashley's vertegenwoordiger zich minder sympathiek voelt dan Ashley. Waarschijnlijk omdat haar vertegenwoordiger nooit verliefd was op de man.

20. Larissa heeft gewogen

Larissa heeft zich gewogen'Mijn gedachten zijn bij Ashley in deze moeilijke tijd en ik bid voor haar veiligheid', schreef Larissa na de arrestatie van Jay. 'Aangezien ik zelf ben gearresteerd en weet hoeveel angst Jay moet voelen, [heb] ik enige empathie voor hem.'

21. Empathie is niet hetzelfde als zeggen dat hij onschuldig is

Empathie is'Als hij echter wetten overtreedt, moet hij voor een rechter verschijnen en het vonnis respecteren dat hem is opgelegd. Ik geloof dat veel aspecten van immigratiewetten met betrekking tot het K-1-visum moeten veranderen, merkt Larissa op. Over beide onderwerpen spreekt ze uit eigen ervaring.

22. Larissa heeft een suggestie

Larissa heeft een suggestieOndanks dat de sollicitant naar behoren heeft bijgedragen aan het huishouden', schreef Larissa. 'Velen voelen zich gevangenen omdat ze uitsluitend afhankelijk zijn van de mensen die hen naar de VS hebben overgebracht. De K-1-aanvrager wordt overgelaten aan de genade van zijn of haar sponsor en het leidt tot steeds meer misbruik van de immigrant.' Helemaal waar, hoewel het niet duidelijk is in hoeverre dat van toepassing is op de situatie van Jay.

23. Fernanda nam ook het woord

Ook Fernanda nam het woordIn een nu verwijderde post liet Fernanda gemarkeerde fragmenten uit de GoFundMe-post zien, waaronder: 'Jay heeft zijn deel van het geld niet ontvangen omdat hij werd uitgebuit in deze tv-show en we vragen hulp om een ​​advocaat voor hem te vinden.'

24. Fernanda weet hoe het is om een ​​jongere echtgenoot te zijn en een verkeerde voorstelling van zaken te geven

Fernanda weet wat het is'Deze jongeman is uitgebuit op de nationale televisie', luidde een ander gemarkeerd gedeelte. 'En zoals elke echte persoon weet, is tv altijd verre van de werkelijke waarheid.' Fernanda schreef toen: 'Waar zijn de producers nu?'

25. Ze heeft hier haar eigen ervaring mee

ZeDat gezegd hebbende, wat Fernanda motiveerde om medeleven te betuigen met Jay's benarde situatie, kan ook de oorzaak zijn geweest van haar beslissing om te verwijderen. Ze deelde onlangs haar verhaal over waarom zij en Jonathan waren gescheiden. In die veelzeggende video beschuldigde ze hem van misbruik. Naarmate ze meer te weten kwam over wat Ashley over Jay te zeggen had, begon Fernanda misschien meer sympathie te krijgen voor Jay's ex.

26. Hier wordt dit verhaal nog schokkender

HierWe hebben Ashley Jay al horen beschuldigen van misbruik tijdens de relatie, bewerend dat ze zo lang de politie niet belde omdat ze bang was dat hij zou worden uitgezet. Liefde kan mensen gekke dingen laten doen, maar het is nooit de schuld van het slachtoffer.

27. Inhoudswaarschuwing:

Inhoudswaarschuwing:Wat eraan komt, zijn screenshots van sms-berichten - berichten die naar verluidt zijn uitgewisseld tussen Jay en Ashley. We kunnen deze niet verifiëren, ook al zijn ze gedeeld door een andere 90 Day Fiance-ster. Of ze nu echt zijn of niet, de inhoud is erg verontrustend en bevat een beschrijving van huiselijk geweld en verkrachting binnen het huwelijk.

28. Jon Walters heeft gesproken

Jon Walters heeft gesprokenJon is nog een 90 Day Fiance-ster en hij is (berucht) beroemd omdat hij nooit terughoudend is wanneer hij zijn mening uitspreekt over andere 90 Day Fiance-sterren. En hij deelt de vermeende sms-berichten en zegt dat Jay niet het soort persoon is dat de sympathie van fans verdient.

29. Hier zijn de vermeende teksten:

Hier zijn de vermeende teksten:Zoals we al zeiden, dit is verontrustend spul. In de teksten lijkt het erop dat Ashley Jay confronteert met het feit dat ze haar kort na een ziekenhuisopname zou hebben vastgepind en haar ondanks haar protesten seksueel zou hebben misbruikt. Op deze foto lijken de vermeende teksten van Jay voor verwarring te zorgen. Laat er geen verwarring over bestaan: verkrachting binnen het huwelijk is verkrachting en het is ook een misdaad. Iemand vastpinnen en zijn polsen kneuzen zonder zijn toestemming is mishandeling.

30. Dat is huiveringwekkend gruwelijk

Dat is huiveringwekkend gruwelijkAshley heeft al zoveel doorstaan, waaronder ontvoering en aanranding toen ze 19 jaar oud was. Ze wordt ook geteisterd door lupus. Het is hartverscheurend om te bedenken dat dit naar verluidt achter gesloten deuren heeft plaatsgevonden.

31. Echter:

Echter:Nogmaals, we kunnen deze teksten niet authenticeren. Sms-berichten en DM's en tweets en krantenkoppen en zo ongeveer al het andere onder de zon kunnen gemakkelijk binnen enkele minuten worden vervalst. We kunnen ons niet voorstellen dat Jon Walters dat zou doen, maar we weten niet waar hij die berichten heeft ontvangen (die lijken te zijn gefotografeerd, mogelijk op een stuk papier).

32. Dit was duidelijk een giftig stel

Dit was duidelijk een giftig stelWe zijn zo, zo blij dat ze hun eigen weg zijn gegaan en we hopen dat ze elkaar nooit meer face-to-face zullen ontmoeten.

33. Is het leven van Jay echt in gevaar?

Is JayWe weten niet waarom zijn leven in gevaar is als hij terugkeert naar Jamaica. Hij heeft hier niet op gezinspeeld - en heeft onlangs een gezichtstatoeage gekregen die het silhouet van zijn thuisland lijkt te zijn.

34. Ashley is op deze manier in ieder geval beter af

Ashley is op deze manier in ieder geval beter afWat er ook gebeurde op de camera of achter gesloten deuren tussen Ashley en Jay, het is het beste om uit een giftig huwelijk te zijn. Zoals we al zeiden, heeft Ashley gesproken over misbruik binnen de relatie. Ashley heeft nog niet gesproken over de vermeende sms-berichten.

35. We houden je op de hoogte

WijAls Jay's deportatiestatus verandert, als zijn GoFundMe zijn doel bereikt, als hij wordt vrijgelaten uit de gevangenis, zullen we dat zeker melden.

Wacht! Er is meer! Klik gewoon op 'Volgende' hieronder: