God lost dit niet op: NY Daily News Cover hekelt 'lafaard'-politici in de nasleep van het bloedbad

Het coververhaal van N.Y. Daily News van vandaag is een meedogenloze afschaffing van 'laffe' politici in de nasleep van het bloedbad in San Bernardino. Het is een brandende aanklacht tegen de NRA en haar schoothondjes in het Congres die weigeren actie te ondernemen op het gebied van wapenbeheersing, zelfs ondanks toenemende massale schietpartijen. Het stuk is de moeite waard om volledig te lezen, maar hier zijn enkele hoogtepunten:

De cover van de New York Daily News in de nasleep van het bloedbad in San Bernardino, Californië, gisteren is zowel provocerend als zeer politiek. Met opzet.

De publicatie roept degenen op die volgens haar iets zouden kunnen doen om de plaag van wapengeweld te beëindigen, maar in plaats daarvan keer op keer terugvallen op nutteloze platitudes.

God isn

De tweet van de Dagelijks nieuws voorpagina, die vanochtend in gedrukte vorm in de kiosken ligt, is al de meest geretweet van 2015 voor de krant.

Onder de kop God lost dit niet op, staat op de omslag:

'Terwijl de laatste lichting onschuldige Amerikanen in plassen bloed blijft liggen, blijven lafaards die echt een einde kunnen maken aan de geweerplaag zich verschuilen achter betekenisloze platitudes.'

U.S. House Speaker Paul Ryan en GOP-presidentskandidaten Rand Paul, Ted Cruz, Jeb Bush en Lindsey Graham reageerden allemaal met 'gebeden'.

Vier pull-citaten van de Republikeinse politieke leiders zijn op de voorpagina van de publicatie gepleisterd in griezelig vergelijkbare, aantoonbaar nietszeggende glorie.

Denk je dat dat veel betekent voor de slachtoffers van San Bernardino - 14 doden en 14 gewonden - en de slachtoffers van de onvermijdelijke volgende massale schietpartij?

Van hun kant riepen Hillary Clinton en Bernie Sanders, in tegenstelling tot de Democratische presidentskandidaten, nadrukkelijk op tot 'actie' om wapengeweld te stoppen.

President Barack Obama onderstreepte ondertussen de noodzaak van strengere wapenbeheersingswetten in de Verenigde Staten na de massamoord van woensdag.

Het is een boodschap die hij de afgelopen jaren en weken herhaaldelijk heeft benadrukt, aangezien hij noodgedwongen met alarmerende frequentie tragedies als deze moet behandelen.

Terwijl de Daily News duidelijk bezig is met het verkopen van kranten en advertenties en profiteert van de virale sensatie die deze omslag is, vertel je ons:

Is het een virale sensatie, tenminste gedeeltelijk omdat het zegt wat zoveel mensen denken maar bang zijn, en zo schokkend de spijker op de kop slaat?

EN STEM: Tijd voor strengere wapenbeheersingsmaatregelen?

JA. Minder wapens, minder tragedies!NEE. Het is ongrondwettelijk en zal niets stoppen!