Game of Thrones Seizoen 4 Aflevering 10 Samenvatting: Een rotte, vuile Shae-me

Welkom terug, Game of Thrones-fans! Het is lang wachten sinds de laatste aflevering, maar we zijn eindelijk hier met de finale van seizoen 4. Deze aflevering was een doozy, met veel wendingen om ons scherp te houden. We zagen Tyrion zijn gevechtsproef in gang zetten en zagen hoe Oberyn Martell tegen Gregor Clegane vocht in een epische strijd op leven en dood. Ondertussen vervolgde Daenerys haar mars naar Westeros en nam Cersei enkele drastische maatregelen om zichzelf en haar familie te beschermen. Het was een wilde rit en we hebben veel te bespreken. Dus laten we er meteen in duiken met onze samenvatting van Game of Thrones seizoen 4, aflevering 10!

Dus... nu ging er veel op de Game of Thrones seizoen 4 finale, hoezo?

Slechts twee grote sterfgevallen, één grote ontsnapping en één belangrijke nieuwe richting voor een hoofdpersonage.We moeten bij King's Landing beginnen, nietwaar?

Nadat Cersei haar vaders gelukkige familiedromen vernietigde door de waarheid over haar (naakte!) relatie met Jaime toe te geven, kreeg de koningin-regentes het op met haar broer.

Misschien geïnspireerd door de kracht van zijn geliefde/zus om eindelijk op te komen tegen hun vader, ging Jaime verder met het bevrijden van Tyrion (met de hulp van Varys), maar ieders favoriete kleine held kon niet stilletjes de nacht in gaan.

Hij ging de slaapkamer van Tywin binnen, vermoedelijk om zijn vader te vermoorden, maar vond daar Shae. Praten over een hartverscheurende schok.

Tyrion wurgde de liefde van zijn leven in tranen tot de dood met de ketting die hij haar gaf, voordat hij Joffrey's oude kruisboog treffend zag en zijn vader opspoorde... in de badkamer.

Tywin, zo eigenwijs en afwijzend tegenover Tyrion als altijd, had nooit gedacht dat zijn zoon zou ontslaan. Maar hij sprak het W-woord over Shae een keer te vaak uit en... THAWCK! DREUN! Twee pijlen later in de borst en de King of the Hand was dood, terwijl Tyrion op weg was om aan boord van een schip te worden gesmokkeld.

Wauw .

ERGENS ANDERS:

  • Nadat Drogon een driejarig meisje had gedood, besefte Dany dat ze haar draken moest beheersen. Dus de Breaker of Chains lokte de twee op het terrein naar de catacomben en ongebroken hun kettingen daar. Ze bond ze vast en huilde terwijl ze huilden om hun moeder.
  • Brienne kwam The Hound en Arya tegen, maar kon de eerste niet overtuigen om de laatste op te geven, of de laatste om haar in veiligheid te brengen. Er volgde een episch zwaardgevecht, één Brienne eigenlijk één.
  • Terwijl The Hound leed en op de rand van de dood stond, schrapte Arya hem op de meest sadistische manier van haar lijst: door zijn smeekbeden voor genade te negeren en hem te laten wegrotten. De aflevering eindigde toen Arya haar magische woorden gebruikte om aan boord te gaan van een boot op weg naar Braavos.
  • Bran kwam uiteindelijk aan bij de Three-Eyed Raven (nadat hij enkele skeletmonsters had afgeslagen en een vriend had verloren) kreeg te horen dat hij nooit meer zou kunnen lopen. Maar hij zou vlieg!
  • Jon Snow had een gespannen onderhandelingssessie met Mance, onderbroken door Stannis en zijn gezelschap. Ze zijn bij de Muur aangekomen en hebben Mance gevangen genomen. Volgende halte, King's Landing?

Waar dacht je aan Game of Thrones Seizoen 4 Aflevering 10 ? Was het de beste Game of Thrones-finale tot nu toe, zoals vooraf geplaagd door producenten?