Dave Schwartz sterft; Weather Channel Meteoroloog was 63

Het spijt ons te moeten melden dat Dave Schwartz is overleden. Hij was 63 jaar oud. Dave was een meteoroloog voor The Weather Channel. Hij stond bekend om zijn liefde voor het weer en zijn passie om anderen erover te informeren. Dave zal gemist worden door iedereen die hem gekend heeft.

Dave Schwartz heeft zijn strijd tegen kanker verloren.

De meteoroloog van Weather Channel, die die vreselijke ziekte in het verleden twee keer heeft verslagen, was 63 jaar oud.

Dave Schwartz

'Het is met pijn in het hart en grote droefheid om u te laten weten dat Dave Schwartz is overleden', zei het weerkanaal in een verklaring op Facebook.

'Hij was een favoriet van fans en personeel omdat hij zo duidelijk hield van wat hij deed en een uniek vermogen had om kijkers naar de fascinerende wereld van het weer te trekken.'

Beëindigde de emotionele boodschap:

'Zijn passie voor het weer werkte aanstekelijk en inspireerde velen om de meteorologie te betreden. Zijn passie en liefde voor het weer zullen nooit worden vergeten, hij zal enorm worden gemist.'

Ongeveer tien jaar geleden kreeg Schwartz nog maar een jaar te leven nadat hij de diagnose pancreaskanker had gekregen.

Volgens het station onderging hij vervolgens een mislukte procedure om een ​​tumor te verwijderen.

Na behandelingen met bestraling en chemotherapie en een andere procedure werd hij echter als kankervrij beschouwd.

Maanden later was zijn alvleesklierkanker echter teruggekeerd... toch vond hij een behandeling en werd hij weer kankervrij.

Vorig jaar werd de geliefde weerman voor de derde keer gediagnosticeerd.

Na wat vrije tijd te hebben genomen en na het ontvangen van opmerkingen en steunbetuigingen van kijkers, sprak hij zijn strijd tegen de ziekte in de ether toe.

'Ik wil je laten weten dat de reden waarom ik de afgelopen vijf maanden 35 kilo ben afgevallen, is dat ik wordt behandeld voor kanker', zei hij op Wereldkankerdag in februari.

'Maagkanker, uitgerekend voor een fijnproever.'

Schwartz ging verder met het in detail bespreken van zijn ervaring, met als doel mede-kankerbestrijders hoop te geven.

Zijn collega's bij Weather Channel herinneren zich hem als 'de meest creatieve persoonlijkheid die ooit op The Weather Channel is verschenen'.

Dit is wat Jim Cantore te zeggen had na zijn overlijden:

'Alles was oprecht aan deze fantastische man. Hij was een allemansvriend en dat wilde hij ook zijn.

'Hij maakte zovelen van ons aan het lachen, glimlachen en wenste dat we waren zoals hij. Hij was zo oprecht en betrouwbaar - dingen die uit de ziel komen en niet kunnen worden geleerd ...

'Ik ben zo dankbaar dat hij in ons team zat en deed waar hij van hield tot het einde van zijn tijd.'