Danny Tidwell, So You Think You Can Dance Runner-Up, sterft op 35-jarige leeftijd

Danny Tidwell, die beroemd werd als runner-up van de populaire reality-danswedstrijd So You Think You Can Dance, is op 35-jarige leeftijd overleden. De dood van Tidwell werd bevestigd door zijn broer, Travis, die naar sociale media ging om het nieuws te delen. 'Het is met een bezwaard hart dat ik met jullie deel dat mijn broer Danny Tidwell is overleden', schreef Travis. 'Houd alsjeblieft zijn familie en vrienden in gedachten en gebeden in deze moeilijke tijd.' Er is geen doodsoorzaak bekendgemaakt, maar Travis vroeg in deze moeilijke tijd om privacy voor zijn gezin. Danny Tidwell was een geliefd figuur in de dansgemeenschap en zal erg gemist worden.

Danny Tidwell, een gerespecteerde professionele danser die vooral bekend is bij televisiefans als de tweede plaats in seizoen 3 van So You Think You Can Dance, kwam vrijdag om het leven bij een auto-ongeluk.

Hij was 35 jaar oud.

Danny Tidwell1

Emmy-winnende choreograaf Travis Wall, die Tidwell kende van diens run op de eerder genoemde Fox-serie, onthulde het nieuws van Tidwells dood op Instagram.

'Mijn hart is gebroken. Gisteren verloor ik een broer', schreef Wall, eraan toevoegend:

'En we zijn allemaal een cadeau kwijtgeraakt. Ik ben niet klaar. Maar ik denk nooit dat ik dat zal zijn. Omdat ik niet kan geloven dat dit echt is. Ik kan niet geloven dat je er niet meer bent.

'Je was meer dan mijn broer. Jij was mijn inspiratie. Ik verafgoodde je toen je opgroeide. Wilde net als jij dansen. Wilde jou zijn!

'Ik wou dat ik weer in je armen kon springen zoals vroeger toen we kinderen waren en op het podium dansten.'

tidwell3

Vervolg Wall in dit emotionele bericht:

Ik wou dat ik weer in je armen kon springen zoals vroeger toen we kinderen waren en op het podium dansten.'

Tidwell verloor van Sabra Johnson in de finale van So You Think You Can Dance seizoen 3.

Hij werd daadwerkelijk geadopteerd door Wall's moeder, Denise Wall, toen hij 12 was en in 2003 werd hij lid van het American Ballet Theatre.

tidwell4

Geconcludeerd Wall in zijn eerbetoon:

We zullen ons allemaal de vreugde en passie herinneren die je bracht aan iedereen met wie je tijdens je reis in contact kwam. Een reis die te kort komt.

Jij bent een legende. En ik hou zoveel van je Danny. Rust zacht mijn broer. Ik kan niet geloven dat ik dit zelfs maar typ.

Bid alstublieft voor mijn moeder en mijn familie in deze moeilijke tijd.

tidwell5

'Mijn hart is nu helemaal gebroken', schreef So You Think You Can Dance-aluin Allison Holker ook op haar Instagram-verhaal, samen met een foto van Tidwell die Wall had gedeeld op zijn bladzijde.

'DANNY je bent [te] snel meegenomen! Ik houd zo veel van je...

'Ik heb zoveel geleerd door bij jou in de buurt te zijn en je talent uit de eerste hand te zien. Je was een echte artiest!'

Elders, met een zeer vergelijkbare noot, herinnerde voormalig So You Think You Can Dance-jurylid en danslegende Debbie Allen zich Tidwell ook op sociale media.

tidwell7

'Danny Tidwell, ons mooie dansende genie 'Prince Among Paupers', je zit in God's Ensemble', schreef ze en concludeerde:

'We zullen je naam altijd met liefde en respect uitspreken. Ik zie je aan de andere kant. Liefs, Mama D.'

Allen plaatste ook op haar Instagram-pagina een clip van Tidwell die een dansroutine uitvoert op Gavin DeGraw's cover van Queen's 'We Are the Champions' in 2007.

'Zo zal ik je altijd zien, Danny Tidwell', schreef ze. 'We spreken je naam. #dannytidwell'

tidwell9

Onder andere eerbetoon:

Abby Lee Miller en Maddie Ziegler van Dance Moms, die in 2016 als rechter dienden bij So You Think You Can Dance: The Next Generation, rouwden ook online om Tidwell.

'Lieve God Noooooo @denisewalldance @traviswall mijn diepste medeleven - er zijn geen woorden voor', reageerde Miller op een van Wall's posts.

'Het spijt me zo dat ik mijn liefde heb gestuurd', schreef Ziegler.

Moge Danny Tidwell in vrede rusten.