Corey Sligh, Ex-Young and the Restless Star, veroordeeld voor kindermisbruik

Voormalig soapster Corey Sligh werd eerder dit jaar veroordeeld voor kindermisbruik en zit momenteel in de gevangenis. Slighs veroordeling is een duistere smet op zijn verder succesvolle acteercarrière.

Corey Sligh, een acteur die vroeger als figurant werkte in soapseries als The Young and the Restless, All My Children en Days of Our Lives, is schuldig bevonden aan het molesteren van een jong meisje in Georgia.

Volgens het lokale nieuwscentrum The Cherokee Tribune werd de 30-jarige op 28 juni schuldig bevonden aan het ongepast en illegaal aanraken van een kind jonger dan 10 jaar.Corey Sligh Mugshot

De acteur en het model wachten ook op een proces in een soortgelijke zaak in Florida.

Bill Bishop, hoofdadvocaat van Okaloosa County in Florida, zegt dat Singh wordt geconfronteerd met een aanklacht wegens ontuchtige en wulpse aanranding, waarop bij veroordeling een gevangenisstraf van 25 jaar tot levenslang staat.

Voor de huidige veroordeling riskeert Sligh echter vijf tot twintig jaar achter de tralies.

Er is nog geen strafdatum voor hem vastgesteld.

Sligh werd in november 2016 gearresteerd in zijn geboorteplaats Canton, Georgia.

Destijds werd hij beschuldigd van de twee tellingen nadat de ouders van een jong meisje aan de autoriteiten hadden gemeld dat de acteur naar verluidt hun dochter had aangeraakt en haar had gedwongen hem ongepast aan te raken.

Het vermeende incident vond plaats in maart van datzelfde jaar en werd in september gemeld bij de politie.

Corey Sligh-foto

Het is onduidelijk hoe vaak Sligh zijn slachtoffer in Georgië zou hebben misbruikt.

'Corey Sligh houdt vol dat hij onschuldig is', zei zijn advocaat tegen E! Nieuws, toevoegen:

'De jury oordeelde dat hij niet schuldig was aan feit 1. De jury sloot een compromis om schuldig te zijn aan feit 2 na dagenlang beraadslagen en te hebben verzocht om te worden opgehangen en uit dienst te worden gesteld.'

De parttime acteur keerde terug in de eerder genoemde drama's als ober en barman.

Sligh staat echter ook bekend om een ​​ongebruikelijk, gewelddadig incident dat hem in november 2014 tot slachtoffer maakte.

In dit geval beweerde Sligh dat hij en zijn vriendin willekeurig werden aangevallen tijdens het bezorgen van Thanksgiving-maaltijden, wat resulteerde in ernstige verwondingen en een ziekenhuisreis voor de ster.

Dit is een foto die hij daarna van zichzelf deelde:

Corey Sligh-foto

Weken na zijn arrestatie in Georgia werd Sligh ondertussen gearresteerd en beschuldigd van een aanklacht wegens ontuchtige en wulpse aanranding als gevolg van een andere incident waarbij betrokken is een andere meisje onder de 10 jaar.

Het is verwarrend om te volgen, maar...

De politie van Florida zei dat haar moeder de autoriteiten had verteld dat haar kind zei dat Sligh haar ongepast had aangeraakt en haar dwong hem aan te raken terwijl ze op vakantie waren in Rosemary Beach.

Het waren eigenlijk dezelfde acties waarvan hij in Georgië werd beschuldigd.

'Er is een beschuldiging in Florida door dezelfde persoon die hetzelfde gedrag beweert', legt zijn advocaat uit.

'Het bewijsmateriaal uit Florida werd gepresenteerd tijdens het proces in Georgia om de zaak van de staat verder te versterken. Corey had tijdens het proces elke dag 30-50 supporters van familie en vrienden in de rechtbank.

Wij, inclusief zijn vrouw, staan ​​nog steeds achter hem. We hopen dat Corey's voorbeeldige reputatie en karakter voorafgaand aan deze beschuldiging in overweging zal worden genomen bij de veroordeling.

'Tegen de veroordeling zal beroep worden aangetekend, ongeacht de straf.'

We zullen dit grove verhaal bijwerken met meer details zodra ze binnenkomen.