Chris Stapleton: Alles wat u moet weten over de countrymuzieksensatie

Chris Stapleton is een countrymuzieksensatie die de wereld stormenderhand heeft veroverd. Hij is een getalenteerde zanger en songwriter met een uniek geluid dat anders is dan alle andere artiesten in het genre. Chris maakt al meer dan tien jaar muziek en zijn fans zijn gepassioneerd door zijn werk. Hij heeft vier studioalbums uitgebracht, en elk daarvan kreeg lovende kritieken. Zijn meest recente album, From A Room: Volume 1, debuteerde op nummer één in de Billboard 200-hitlijst, waarmee hij de eerste artiest in de geschiedenis was die al zijn albums debuteerde op de eerste plaats. Chris is drievoudig Grammy Award-winnaar en hij is een van de meest populaire live-artiesten in de countrymuziek. Als je een fan bent van countrymuziek, dan moet je Chris Stapleton kennen.

Door een drietal mee naar huis te nemen Countrymuziekprijzen in 2015 , kondigde Chris Stapleton zijn komst aan bij de volgende countrymuziekster.

Velen die deze ceremonie thuis bekeken of er de volgende dag over lazen, bleven echter achter met een aanhoudende vraag:WIE IS CHRIS STAPLETON? We zijn zo blij dat je het vraagt...

1. Nogal het debuut

Nogal het debuutSingleton bracht in mei zijn debuut solo-LP 'Traveller' uit. Het won hem Album van het Jaar bij de CMA's.

2. Een brancheveteraan

Een veteraan uit de industrieKunnen we hem echt een 'nieuwkomer' noemen? De inwoner van Kentucky verhuisde in 2001 naar Tennessee. Sindsdien werkt hij 15 jaar als songwriter en werkt hij samen met grote artiesten als Adele. Hij kreeg echter zijn grote doorbraak pas toen hij in januari 2014 als soloartiest tekende bij Warner Chappell Music.

3. Je kent hem al jaren... zonder hem echt te kennen

UStapleton schreef en deed back-up vocals voor Adele's 'If It Hadn't Been for Love', Luke Bryan's 'Drink a Beer', Kenny Chesney's 'Never Wanted Nothing More', Blake Shelton's '100 Miles' en 'Too Fast' voor Jason Aldean. Dat is nogal een cv!

4. Samenvoegen

Samen aan het bindenVoordat hij alleen vertrok, was Chris van 2008 tot 2010 de leadzanger van de band SteelDrivers. Hij richtte ook de Southern rockband The Jompson Brothers op en opende in 2010 voor de Zac Brown Band als onderdeel van die groep.

5. Hoe zit het met films en televisie?

Hoe zit het met films en televisie?Ja, hij heeft zijn getalenteerde tenen ook in deze wateren gedoopt. Stapleton heeft bijgedragen aan de soundtracks van Country Strong uit 2010 en Valentine's Day uit 2010. Hij heeft ook credits geschreven voor afleveringen van The Tonight Show met Jimmy Fallon in de hoofdrol, The Apprentice, Late Night with Seth Meyers en The Tonight Show with Jay Leno.

6. Hij is bezet

HijStapleton heeft een zoon en dochter met zijn vrouw, singer-songwriter Morgane. Hij is behoorlijk verliefd op haar en zei tegen het CMA-publiek na het winnen van Male Vocalist of the Year: 'Ik moet mijn vrouw nogmaals bedanken. Ze pusht me altijd om het beste uit mezelf te halen en alles te doen.'

Wacht! Er is meer! Klik gewoon op 'Volgende' hieronder: