Cheyenne Floyd roept castleden Teen Mom uit: spreek je uit tegen racisme!

Cheyenne Floyd is hier niet voor het racisme! De Teen Mom-ster ging naar Instagram om haar castgenoten te roepen voor hun stilzwijgen over de kwestie. 'Als zwarte vrouw walg ik van en ben ik teleurgesteld over het gebrek aan erkenning en actie van mijn blanke tegenhangers', schreef ze. 'Racisme is een pandemie.' Floyd vervolgde: 'Zwarte levens zijn belangrijk. Wij doen ertoe.' Ze sloot haar bericht af met een oproep tot actie en drong er bij haar medesterren op aan hun platform te gebruiken om zich uit te spreken tegen racisme.

Cheyenne Floyd heeft, samen met zoveel andere Amerikanen, een heel zware week achter de rug.

Ze heeft zich maandag uitgesproken over de dood van George Floyd in Minneapolis, en ze heeft er veel kritiek op gekregen.

Cheyenne Floyd-modellering

Om samen te vatten: George Floyd werd vermoord door een politieagent die hem ervan verdacht een vals biljet van $ 20 in een supermarkt te hebben gebruikt.

De officier, die sindsdien zijn baan is kwijtgeraakt en is gearresteerd op beschuldiging van derdegraads moord en doodslag, legde zijn knie in George's nek en hield hem daar enkele minuten op de grond totdat hij niet meer reageerde.

Kort daarna werd hij dood verklaard.

De hele zaak was absoluut gruwelijk, en nog erger gemaakt door het feit dat hij niet de eerste zwarte persoon was die zonder enige reden door de politie werd vermoord.

Cheyenne foto

Er zijn rellen gaande in Minneapolis en in het hele land, en zoveel mensen delen hun gedachten en gevoelens over hoe uitgeput ze zijn door deze aanhoudende kwestie.

Cheyenne tweette van haar kant: 'Zwart zijn kan geen doodvonnis zijn.'

In een ander bericht schreef ze: 'Beste zwarte mannen, jullie zijn het waard. Jij bent waardevol. Jullie zijn koningen.'

'Ik kon niet slapen', voegde ze er later aan toe. 'Ik moest huilen bij de gedachte aan de gesprekken die we zullen hebben met Baaz,' de zoon van haar zus.

Cheyenne Floyd-modellen

'Hem leren navigeren door deze wereld als een zwarte man... het breekt mijn hart.'

Ze kreeg behoorlijk nare opmerkingen vanwege die tweets, wat schokkend zou moeten zijn, maar gezien hoe vreselijk alles is, is het dat helaas niet.

'Er is mij verteld omdat ik een platform heb dat ik neutraal moet blijven', schreef ze.

Ze gaf een lijst van alle racistische beledigingen die naar haar werden geslingerd over die tweets, en zei: 'De wereld waarin we leven maakt me ziek.'

Cheyenne Floyd in een hoodie

Cheyenne vroeg mensen ook om te stoppen met haar te vertellen dat ze aan Cory's moeder moest denken als ze dat soort dingen zei, aangezien Cory's moeder blank is.

Alsof dat hier iets mee te maken heeft.

Het is triest en teleurstellend dat mensen zo tegen haar praten over die onschuldige, oprechte uitspraken, maar dat is niet het enige trieste en teleurstellende voor Cheyenne in dit alles.

Eerder vandaag ging ze opnieuw naar Twitter om haar gedachten te delen … en deze keer riep ze de andere Teen Mom OG-sterren uit omdat ze niet hetzelfde deden.

Chey

'Als enige zwarte moeder in een geheel witte show,' tweette ze, 'heeft je stilzwijgen genoeg gezegd voor mij.'

'Een zwarte man is voor de ogen van de wereld vermoord, stop met het plaatsen van clickbates & post om iets te veranderen.'

En voor het geval er enige verwarring was over de show waar ze het over had, voegde ze een hashtag 'Teen Mom OG' toe.

Het is interessant omdat Cheyenne daarvoor nooit een probleem heeft gehad met de andere dames in de show.

Maci, Catelynn, Amber en Cheyenne

Ze is op vakantie geweest met Amber Portwood, Maci Bookout en Catelynn Lowell, en ze deed haar uiterste best om Amber te steunen na haar arrestatie wegens huiselijk geweld vorig jaar.

Maar ze heeft geen ongelijk... ze zijn allemaal behoorlijk stil geweest over dit onderwerp.

Catelynn heeft niet veel gepost, hoewel ze de afgelopen dagen wel een bericht heeft geplaatst over de laatste aflevering, en ook een video van een vreugdevuur.

Maci twitterde iets eerder deze week toen ze kreeg wat kritiek op de manier waarop ze omging met Bentley 'gewicht verminderen' in de nieuwe aflevering, maar niets anders dan dat.

Cheyenne Floyd, Cory Wharton

Cheyenne heeft niet zo'n hechte band met Mackenzie McKee sinds ze nog niet zo lang in de show is, maar Mack heeft dingen gepost als 'Zoveel kwaad in deze wereld. Genoeg is genoeg.'

Ze retweette ook een bericht waarin ze om gerechtigheid vroeg voor de moord op George Floyd en een antiracistische tweet, maar dat deed ze allemaal na de tweet van Cheyenne.

En wat Amber betreft, ze doet niet veel op sociale media, behalve af en toe een Snapchat-selfie.

Zoals Cheyenne echter opmerkte, zijn ze allemaal doorgegaan met het plaatsen van Teen Mom-inhoud op hun verschillende accounts.

Cheyenne Floyd en haar schaduw

Het is ook de moeite waard om erop te wijzen dat Kailyn Lowry, Leah Messer en Jade Cline van Teen Mom 2 hier allemaal erg uitgesproken over zijn.

Kailyn reageerde zelfs op Cheyenne's tweet en zei 'Je hebt het niet mis!!!', en Leah vond het leuk.

Het is moeilijk te zeggen wat er daarna zal gebeuren.

Zullen Maci, Amber en Catelynn reageren? Zullen ze het negeren?

Zal hun vriendschap met Cheyenne ooit hetzelfde zijn?

We zullen moeten afwachten!