Brooke Nevils, vermeend Matt Lauer-slachtoffer van verkrachting, ooit geprobeerd zelfmoord te plegen

Brooke Nevils is een voormalig medewerker van NBC News die Matt Lauer heeft beschuldigd van verkrachting. Ze heeft gezegd dat het incident plaatsvond in 2014 terwijl ze aan het werk was op de Olympische Spelen in Sotsji. Nevils is beschreven als een 'stoer' en 'veerkrachtig' persoon door degenen die haar kennen. Ze zou een zelfmoordpoging hebben gedaan na de vermeende verkrachting.

Het nieuwe, onthullende en verontrustende boek van Ronan Farrow is officieel in de verkoop gegaan.

En met de release van 'Catch and Kill: Lies, Spies, and a Conspiracy to Protect Predators', hebben we nu nieuwe informatie over de beschuldiging van verkrachting tegen Matt Lauer.

lauer/nevils

Zoals eerder gemeld, via uittreksels uit dit boek, heeft Brooke Nevils de beschuldiging opgetekend dat Lauer haar seksueel heeft misbruikt toen de twee op locatie waren voor de Olympische Spelen in Sotsji in 2014.

Nevils, een voormalig NBC-staflid, vertelde Farrow dat Lauer haar destijds uitnodigde in zijn hotelkamer - en haar vervolgens op het bed gooide en haar omdraaide.

Hij had vervolgens anale seks met haar tegen de wil van Brooke.

Het was niet-consensueel in de zin dat ik te dronken was om in te stemmen, vertelt ze naar verluidt aan Farrow in het boek. Het was niet-consensueel omdat ik meerdere keren zei dat ik geen anale seks wilde hebben.'

Matt Lauer is verschrikkelijk

Nevils legde verder uit dat zij en Lauer inderdaad een paar keer samen sliepen nadat ze waren teruggekeerd naar New York City, en vatte de situatie als volgt samen:

Het was volledig transactief. Het was geen relatie.

Lauer heeft de beschuldiging van verkrachting ontkend - op een zeer beledigende manier, zouden sommigen kunnen zeggen - en nu hebben we het volgende over Nevils geleerd:

Ze was zo geraakt door het vermeende incident dat ze op een gegeven moment zelfmoord probeerde te plegen.

Matt Lauer op de Olympische Spelen

'De afgelopen twee jaar had Nevils een zelfmoordpoging gedaan', schrijft Farrow. 'Ze is opgenomen in het ziekenhuis voor een posttraumatische stressstoornis, is overgegaan tot zwaar drinken, heeft zichzelf teruggekregen.'

Hij voegt eraan toe: 'Ze was veertien pond afgevallen. En in een maand tijd eenentwintig keer naar de dokter gegaan.'

Voor alle duidelijkheid: alles wat Farrow over deze situatie schrijft, is vanuit het standpunt van Nevils.

Maar om ook duidelijk te zijn: Lauer werd eerder beschuldigd van verkrachting door een andere NBC-staf; en toen hij twee jaar geleden door NBC werd ontslagen, zeiden leidinggevenden dat ze hun beslissing hadden gebaseerd op meerdere beschuldigingen van vreselijk wangedrag van de kant van de verslaggever.

Hij lijkt een legitiem vreselijk persoon, of deze specifieke bewering nu wel of niet waar is.

Matt Lauer is een slecht mens

Nevils zegt in het boek dat ze geen spijt heeft van haar beslissing om de beschuldigingen naar voren te brengen, hoewel haar leven daardoor totaal is veranderd.

'Ik heb alles verloren waar ik om gaf. Mijn werk. Mijn doelen', zegt ze.

Elders vertelde Nevils Farrow ook over twee andere 'niet-consensuele' ontmoetingen met Lauer.

Terwijl ze in zijn kantoor naar iets aan het zoeken was, beweert Nevils dat Lauer 'haar heupen greep en haar vingerde'.

De andere keer vroeg Lauer naar verluidt om orale seks in ruil voor het filmen van een afscheidsbericht voor haar toenmalige vriend die NBC verliet voor een nieuwe baan, volgens het boek.

'Toen ze Lauer om zijn (video) vroeg, zei hij dat ze naar zijn kantoor moest komen om het zelf op te nemen. Toen ze aankwam, zei ze, zei hij dat ze op hem af moest gaan', schrijft Farrow.

'Ik was echt van streek. Ik voelde me vreselijk', beweert Nevils in het boek. 'Ik probeerde iets aardigs te doen, en ik moest Matt pijpen om hem een ‚Äč‚Äčafscheidsvideo te laten filmen. Ik voelde me gewoon ziek.'

Matt Lauer grijnst

Lauer van zijn kant gaf vorige week een lange reactie aan de media, waarin hij claims van niet-consensuele seks krachtig ontkende.

'Ik heb nog nooit iemand aangevallen of gedwongen om seks te hebben. Periode,' zei hij als onderdeel ervan.

Hij gaf toe een affaire te hebben gehad met Nevils (en andere vrouwen), maar verklaarde dat alle handelingen van alle kanten met wederzijdse instemming waren.

'Er is de Matt Lauer die miljoenen Amerikanen twintig jaar lang elke ochtend op tv hebben bekeken, en er is de Matt Lauer die vanochtend probeerde een voormalige collega het zwijgen op te leggen', zei Nevils vervolgens in een verklaring als reactie.