Barbara Sinatra sterft; Vrouw van muzieklegende was 90

De wereld heeft een echt icoon verloren. Barbara Sinatra, de echtgenote van muzieklegende Frank Sinatra, is op 90-jarige leeftijd overleden. Barbara was niet alleen een schoonheidskoningin, maar ook een briljante zakenvrouw, filantroop en humanitair. Ze was een krachtige pleitbezorger voor slachtoffers van huiselijk geweld en wijdde haar tijd en energie aan tal van goede doelen. Ze zal enorm gemist worden door iedereen die haar gekend heeft.

Barbara Sinatra, de vierde en laatste echtgenote van de iconische zanger Frank Sinatra, is overleden in haar huis in het huis van Rancho Mirage in Californië, hebben meerdere verkooppunten bevestigd.

Ze was 90 jaar oud.Barbara Sinatra

Een vertegenwoordiger van de Barbara Sinatra Children's Centre Foundation vertelde The Desert Sun dat Barbara al enkele maanden in gezondheid achteruitging en dat ze comfortabel stierf omringd door familie en vrienden bij haar thuis.'

Dit centrum - dat begeleiding biedt aan de slachtoffers van ernstige gevallen van kindermisbruik in de omgeving van Palm Spring - werd in 1986 opgericht door Barbara en Frank Sinatra.

Het werd ondersteund door het Frank Sinatra Celebrity Invitational Golf Tournament, met shows van Sinatra van 1989 tot zijn laatste optreden ooit in 1995.

(De zanger stierf in 1998.)

Barbara bleef dit evenement organiseren, samen met andere fondsenwervers en bijeenkomsten, tot en met 2016.

Bekend als Lady Blue Eyes in haar tijd als de wederhelft van de kunstenaar, was Barbara bijna 22 jaar getrouwd met Frank, langer dan al zijn vorige drie vrouwen.

Ze trouwden in 1976 en hadden geen kinderen samen.

Barbara Sinatra en Frank Sinatra

Barbara begon er in 1985 geld voor in te zamelen met de steun van Frank, zei de directeur van het kindercentrum, John Thoresen, en voegde toe aan de liefdadigheidsinspanning:

Het werd geopend in 1986 en sinds die tijd hebben meer dan 20.000 kinderen hier heilzame therapie gekregen.

'Er zijn verschillende soortgelijke centra voor kinderbescherming in het hele land, [maar] deze is waarschijnlijk het meest erkend.

Barbara Sinatra foto

Sinatra werd geboren in Missouri als Barbara Blakeley. Ze begon haar modellencarrière op 18-jarige leeftijd nadat haar familie naar Long Beach, Californië was verhuisd.

Kort na deze verhuizing trouwde Barbara met Robert Oliver - maar ze scheidden, en ze trouwde vervolgens met Zeppo Marx in 1959.

Jamie Kabler, een oude vriend van de familie, vertelt USA Today dat de begrafenis van Sinatra op dinsdag 1 augustus zal zijn.

Sinatra wordt overleefd door haar enige kind, zoon Robert Marx, en een kleindochter, Carina Blakeley Marx.

Mag ze rusten in vrede.