American Horror Story Seizoen 7 Aflevering 5 Samenvatting: Wie maakt deel uit van de sekte?

Welkom terug bij American Horror Story! In de aflevering van gisteravond kregen we een beter idee van wie mogelijk deel uitmaakt van de sekte die onze personages terroriseert. Hier is een samenvatting van wat er gebeurde. De aflevering begint met Ally (Sarah Paulson) en Ivy (Alison Pill) in therapie, waar ze de recente gebeurtenissen in hun leven bespreken. Ivy worstelt nog steeds met het feit dat Ally Pedro (Jorge-Luis Pallo) heeft vermoord, en ze maakt zich zorgen dat zij de volgende is op Ally's hitlijst. Ondertussen is Ally paranoïde dat iemand erop uit is haar te pakken te krijgen en dat de sekte verantwoordelijk is voor alle slechte dingen die haar zijn overkomen. Later zien we Kai (Evan Peters) een toespraak houden voor een groep mensen die helemaal in het wit gekleed zijn. Hij vertelt ze hoe hij van plan is het land over te nemen en hoe ze voorbereid moeten zijn als de tijd daar is. Het is duidelijk dat Kai de leider is van deze sekte en dat deze mensen zich volledig inzetten voor zijn zaak. Ook zien we Beverly (Adina Porter) een ontmoeting hebben met een oude vriendin, die haar vertelt over een groep mensen die iets groots van plan zijn. Beverly is aanvankelijk sceptisch, maar uiteindelijk besluit ze het zelf te proberen. Wanneer ze op de ontmoetingsplek aankomt, ziet ze Kai en zijn volgelingen... en het ziet ernaar uit dat ze zich binnenkort bij hen voegt. Dus

De schrik was weer in volle hevigheid American Horror Story Seizoen 7 Aflevering 5 terwijl de sekte zijn volgende missie in het spel zette.

Toen de aflevering van start ging, kwam de groep bijeen om hun volgende plan uit te werken. Beverly werd ter plekke gezet omdat haar baas de video over de moord op Serena niet wilde uitzenden, dus voerde Kai een ziek plan uit om Bob te vermoorden.

Maar voordat dat allemaal gebeurde, kregen we de onthulling dat Ivy al die tijd in de sekte zat en vrijwel veel afleveringen van Ally heeft veroorzaakt. Het was niet bepaald verrassend, en het maakte de hele zaak logisch.

Als het erop aankwam om Bob te vermoorden, kleedden ze zich allemaal in hun clownkostuums. Toen ze bij zijn huis kwamen, had hij een gimp op zolder. Na heen en weer, doodde Kai de man die was opgehangen.

Beverly nam de laatste hit op Bob en het werd allemaal op camera vastgelegd om naar het nieuws te lekken. De reden achter de hele zaak was dat het Kai in staat zou stellen hogerop te komen in de raad om de stemmen veilig te stellen.

Evan Peters voor FX

Ondertussen had Ally moeite om het alleen zijn te accepteren en wendde ze zich tot de therapeut om haar te helpen haar standpunt over dingen te veranderen. Ze wilde niet langer de gekke moeder zijn en dacht dat het het beste zou zijn om zichzelf voor haar zoon op te lossen.

Terug in het huis kreeg de nieuwsgierigheid de overhand toen ze betrapte dat Harrison van dichtbij en persoonlijk contact had met de rechercheur. Toen ze naar het huis overstak, ontdekte ze dat Meadow nog leefde en op het punt stond te worden vermoord.

Ally rende naar huis en belde Ivy, maar Meadow verscheen voor het raam, schreeuwde alle details over de sekte en onthulde dat Ivy er al die tijd deel van uitmaakte. Dit rechtvaardigde Ally omdat ze wist dat ze niet langer gek was.

Billie Lourd op Instagram

De grootste wending van allemaal kwam echter in de vorm van een flashback. Kai onthulde dat de therapeut zijn broer is en dat ze de moord-zelfmoord van hun ouders hebben verdoezeld zodat ze door konden gaan met hun leven.

Oh, en Winter was de zeurderige zus die uiteindelijk met alles meespeelde om haar tijd op de universiteit voort te zetten.

De grote finish hield in dat Kai besefte dat RJ uitgeschakeld moest worden voordat hij zijn mond opendeed tegen de politie. Dit bracht Ivy in een moeilijke positie omdat ze gedwongen werd een schiethamer te gebruiken om hem op zijn hoofd te slaan.

Evan Peters over American Horror Story

De sekte om beurten vermoordde RJ.

Zo schok je het publiek, American Horror Story. Alle wendingen waren te gek!

Wat vond je van ze?

Geluid uit hieronder!